Helyi sport

2 órája

Vereséggel kezdte a bajnokságot a DSZC-Eötvös DSE

A felnőtt női röplabda NBII. idei pontvadászatának első mérkőzésén a DSZC-Eötvös DSE a Miskolci Vasutas SC csapatát fogadta.

Haon.hu

A felnőtt női röplabda NBII. idei pontvadászatának első mérkőzésén a DSZC-Eötvös DSE a Miskolci Vasutas SC csapatát fogadta

Forrás: Szombathy András

A hajdúságiak kerete ismét jelentősen átalakult, a kezdőcsapat fele távozott az együttesből. A megüresedett helyekre saját nevelésű utánpótlás játékosok kerültek, így ismét jelentősen megfiatalodott a gárda. A bajnokság első találkozóján a jó erőkből álló Miskolci VSC ellen csak szoros szetteket tudtak az „eötvösös” lányok játszani, nyerniük nem sikerült.

Az első játszmában fej-fej mellett haladtak az ellenfelek, de a végjáték a borsodiaknak sikerült jobban. A második játékrészben már 14:3-ra is vezetett az MVSC, de a hazaiak pontról-pontra közelebb kerültek, majd 24:24 után két vonal közeli labda döntötte el a szett sorsát. A harmadik játszma vége is szorosan alakult, itt is csak minimális különbséggel győztek a vendégek. 

Összességében a hazaiak küzdőszelleme dicsérhető, de a nagyobb ütőerővel rendelkező és jobban mezőnyöző borsodiak megérdemelten nyertek. A DSZC-Eötvös DSE legközelebb október 20-án Szolnokon játszik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában