Vásár

3 órája

Mintegy 10 ezren látogattak ki az I. Debreceni Sokadalomra – fotókkal

Várakozáson felül teljesített az idén debütáló őszi vásár. Az I. Debreceni Sokadalom megmutatta, mennyire szeretik a hajdú-bihariak a vásár hangulatot.

Nagy Emese

Szépen debütált az I. Debreceni Sokadalom

Forrás: Kiss Annamarie

Szombaton délelőtt nyitotta meg kapuit az I. Debreceni Sokadalom a Nagyerdei Stadion melletti északi rendezvénytéren. A kétnapos kirakodóvásárról már a nyitás napján bővebben beszámoltunk a Haonon, a több mint 70 hazai kézművesnek és termelőnek nem volt oka panaszra, ugyanis már az első napon rengetegen megfordultak a vásáron. Kevés olyan látogatóval lehetett összefutni, akiknek a kezében ne lett volna egy finom étel, édesség, vagy éppen egy pohár forró tea, ital. Azonban nem csak enni és italozni mentek az érdeklődők a kétnapos kirakodóvásárra, többen vásárfiát is vásároltak, miközben a rokonaikkal, barátaikkal eltöltöttek néhány órát a szép őszi időben. A Haon stábja vasárnap késő délután is visszatért a sokadalom helyszínére. Ottjártunkkor azt tapasztaltuk, a vásározók egyáltalán nem készülnek még a hétfői munkanapra, szeretnék kimaxolni a hétvégét. 

Népszerűségnek örvendett az I. Debreceni Sokadalom, mintegy 10 ezren megfordultak a vásáron
Népszerűségnek örvendett az I. Debreceni Sokadalom, mintegy 10 ezren megfordultak a vásáron
Forrás:  Kiss Annamarie

Az I. Debreceni Sokadalom nem okozott csalódást

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy az I. Debreceni Sokadalom árusai hogyan értékelik a hétvégét. Ugye a vásárnak van Facebook-eseménye is, ahol mintegy 10 ezren jelezték, szeretnének kilátogatni a rendezvénye: no, de vajon eleget tettek ígéreteiknek? Az árusok arcán elégedettséget véltünk felfedezni, amit Zelenák Szabolcs nyilatkozata is csak megerősíteni tudott. 

Sokan ismernek minket, ugyanis mi áruljuk a debreceni krumplilángost, amiből a kétnapos kirakodóvásáron több százat eladtunk. Nem gondoltuk volna, hogy ilyen népszerű lesz a vásár. De ne legyen félreértés, nem azért voltunk kissé negatívak (ha lehet így fogalmazni), mert megkérdőjeleznénk a jó szervezést. Egyszerűen mégiscsak egy olyan rendezvényen vagyunk, amit most szerveztek meg először Debrecenben. Nagyon elégedettek vagyunk, és úgy érezzük, a látogatók is így vélekednek. A debreceni adventi vásárban is mindig ott vagyunk, és azt kell, hogy mondjam, krumplilángosból szinte ugyanannyit értékesítettünk, mint egy decemberi hétvégén a Kossuth téren

 – fogalmazott Zelenák Szabolcs.

Jól fogyott a krumplilángos a Debreceni Sokadalom mindkét napján
Jól fogyott a krumplilángos a Debreceni Sokadalom mindkét napján
Forrás: Kiss Annamarie

A magyarok szeretik a minőségi ételeket

A slambuc illata mindig csábító, és kiderült, nemcsak nekünk, ugyanis a két nap alatt mintegy 20 bogrács slambuc fogyott el az I. Debreceni Sokadalmon. A balmazújvárosiak nemcsak slambucot készítettek, de tésztát is árultak a vásáron. Salánki Ágnes, a Balmaz Tészta Szövetkezet vezetője megosztotta, 28 tésztafélét, 60-féle kiszerelésben gyártanak.

Rámutatott, a kétnapos kirakodóvásáron is nagyon népszerűek voltak a termékeik, ugyanis egyre többen törekednek arra, hogy minőségi ételt, így első osztályú tésztát is fogyasszanak. – Nem mondok azzal újdonságot, hogy minél több tojás van 1 kiló lisztben, annál finomabb lesz a tészta. Nem tudjuk felvenni a versenyt a multik áraival, hiszen mi valamennyivel drágábbak vagyunk, mivel minőségi alapanyagot használunk, azonban ők sem tudnak versenyezni a mi termékeink ízeivel – jegyezte meg Salánki Ágnes, aki kihangsúlyozta, az I. Debreceni Sokadalomra nagyon sokan kilátogattak, így tőlük is többen vásároltak.

Mint az megírtuk, Papp János, az ügyeskezű vámospércsi asztalos az mindenféle tárgyat, játékot és különlegességet árult az I. Debreceni Sokadalmon. Előzetesen úgy vélekedett a Haonnak, hogy manapság már nem keresik annyira a kézműves termékeket, mint évekkel ezelőtt. De még mindig megvan az a vendégkör, aki nem hagyja veszni a kézzel készült tárgyakat. 

Nagyon pozitívan csalódtam a vásárban, ahhoz képest, hogy először rendezték meg a vásárt, nagyon jól debütált, csak gratulálni tudok a szervezőknek. Nem túlzás, de a Mihály-napi vásáron is annyira népszerűek a termékeim, mint ezen a sokadalmon. Egy 10-es skálán nekem az I. Debreceni Sokadalom egy 9-es

 – hangsúlyozta az asztalos.

Mikor lesz megint Debreceni Sokadalom?

Pataki Pétert, a rendezvény főszervezőjét elértük telefonon, aki úgy fogalmazott, egy nagyon fáradt, de elégedett szervezővel beszélgetünk. 

Jó volt látni, hogy rengetegen érkeztek a vásárra, nagyon családias volt a hangulat. Ez volt az első Debreceni Sokadalom, de nem az utolsó, a jövőben is meg fogjuk szervezni, ha pedig ilyen nagy lesz az érdeklődés, akkor nem is egyszer, hanem akár kétszer egy évben

 – jegyezte meg Pataki Péter. Hozzátette, a kétnapos kirakodóvásárra mintegy 10 ezren látogattak ki.

Az első napról készült beszámolónkat és fotóinkat itt találják: 

És másik vásár is volt ezen a hétvégén Debrecenben:

Ajánljuk még:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában