Gyászjelentés

2 órája

Gyászol a testépítővilág: elhunyt a legendás debreceni versenyző, edző, Jenei István

Úgy tudni, balesetben veszítette életét. Jenei István még vesedialízisessel is nyert versenyt, sokakat inspirált és segített önzetlenül.

Haon.hu

Tragikus hír rázta meg a testépítés világát – 48 éves korában elhunyt a debreceni legenda, Jenei István világbajnok és háromszoros Superbody bronzérmes testépítő, mesteredző, akinek keze alá számos magyar testépítő tartozott – olvasható a shopbuilder.hu-n.

Tragikus hirtelenséggel 48 éves korában elhunyt Jenei István világbajnok testépítő
Tragikus hirtelenséggel 48 éves korában elhunyt Jenei István világbajnok testépítő
Forrás: bunnymedia.hu/

István 1994-ben kezdett el versenyezni, 19 évesen, többször nyert Bodysport kupát, öt világszövetségnél ért el dobogós helyezéseket.

A Superbody-n 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben bronzérmet szerzett, olyan óriási nevek mögött, mint Kathi Béla vagy Dudás Ádám. Jenei István az egész életét a testépítésnek szentelte, tavaly vesedialízisessel is nyert versenyt Szerbiában, a XXVII. Velikogospojinski Kupán. Orvosai azt mondták neki, eddzen nyugodtan tovább.

Jenei István sokakat inspirált, igazi fanatikus volt

A Chili Fitness edzőjének, versenyzőjének tragikus esetéről egy közeli jó barátja, Kovács Zsolt, a magyar testépítő körökben jól ismert Drugs Bunny is beszámolt:

Emlékszem, egyszer azt mondta, szeretne egyszer majd a Superbody-n pontozni - azonnal meg is hívtam.  Akkor még járókerettel járt, de mindig optimista volt és onnan is felállt. Nem hittem el, amikor küldte a videókat, hogy már guggol is. Sőt, mivel igazi testépítés őrült volt, még képes volt újra versenyezni! Fogtuk a fejünket - igen, Pisti fanatikus testépítés őrült volt!

olvasható Bunny weboldalán.

Mint írja, azt is nagyon fontos tudni róla, hogy nagyon sok embert készített fel, de sokakat inkább felkarolt, segített önzetlenül. Még olyan is volt, akinek tényleg ő adta vissza a hitét. Elképesztően pozitív és segítőkész volt. Már versenyszervezési tervei is voltak. Az írásból az is kiderült, hogy mi okozhatta István halálát:

Sajnos gyakorlatilag egy banális roller balesettel a sors a legrosszabbat hozta. Azt, amire aztán végképp nem számítottunk.  Pláne, hogy a következő forgatásunk most pénteken lett volna.

– írja. Az elhunyt kiváló sportoló emlékoldallá átalakított közösségimédia felületén ovasható bejegyzésekből kiderült, sokakat megrázott Jenei István balesete. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában