Tenisz

2 órája

Kikapott Marozsán Fábián a bécsi tenisztornán

A Hajdúszoboszló SE játékosa kétszettes verseséget szenvedett Thonas Machac ellen.

Haon.hu

Marozsán Fábián számára az első forduló jelentette a végállomást a 2,5 millió euró (1 milliárd forint) összdíjazású bécsi tenisztornán, írja az MTI.

Marozsán Fábián az első fordulóban búcsúzott a bécsi tenisztornától
Marozsán Fábián az első fordulóban búcsúzott a bécsi tenisztornától
Forrás: Nemzeti Sport-archív

Kiegyenlített nyitó játszmát hozott a világranglistán 56. helyen álló magyar játékos és a rangsorban 27. riválisa, Tomas Machac találkozója, pedig Marozsán bevallása szerint a betegsége után még mindig nincs jó formában. Mindketten hozták a saját adogatójátékukat, a rövidítésben - amelyben 4-0-ra vezetett már Marozsán - 5-5 után két pontot szerzett a cseh teniszező, ezzel 49 perc elteltével előnybe került.

A második felvonásban aztán Marozsán első szervagémjét elvette a vele is edző Machac, akiről a magyar játékos előzetesen azt mondta a Nemzeti Sportrádiónak, hogy jó formában van. Ezt igazolva a cseh újabb brék után 5:0-ra ellépett. Innen pedig már nem volt visszaút a magyar teniszezőnek, Machac az első mérkőzéslabdájával élve lezárta a 25 perces második szettet és vele a találkozót.

Marozsán Fábián: csúnya lett a második szett

Az első szett nagyon magas színvonalú volt, mindketten jól játszottunk, a kissé nehezebb, csúnyább labdameneteket is többnyire az adogató nyerte. Ha az első játszmában felülmúlom, lehet, hogy másképp alakul a mérkőzés, de akkor sem lett volna biztos a győzelmem. A fontos pontoknál nagyobb arányban billent az ő javára a mérleg

- idézte Marozsánt menedzsmentjének közleménye. Kitért rá: a rövidítésben 4-0-s vezetésnél a fordulópontot az jelentette, hogy nem jött be az első adogatása, a második szervánál pedig gyorsabb ritörnre számított riválisától.

„Éreztem, hogy ez sokba fog kerülni, de még így sem feltétlen lett volna baj, aztán amikor nála volt az előny 6–5-nél, kiemelkedően védekezett, és elütött mellettem. A szünet után aztán kicsit hitetlenebb voltam, és miután lebrékelt, élesebb volt, nagyobb tempót diktált, többet kockáztatott, én viszont elfogytam, így csúnya lett a második szett eredménye” - fogalmazott.

Marozsán elmondta azt is, hogy összességében véve a meccs eredménye miatt nem igazán csalódott, hiszen Machac most nagyon jó formában van és rengeteg az önbizalma.

Marozsán Fábián szerdán este már úton volt Budapestre, csütörtökön indul tovább Párizsba, ahol jelenleg negyedik várakozó a jövő heti 1000-es torna főtáblájára, így azzal számol, indulnia kell a selejtezőben.

Fucsovics Márton ugyancsak a nyitókörben búcsúzott az osztrák fővárosban.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Tomas Machac (cseh)-Marozsán Fábián 7:6 (7-5), 6:1

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában