Labdarúgás

2 órája

A korábbi DVSC-labdarúgó minden válogatott meccset a szívébe zár

A magyar labdarúgó-válogatott Boszniában lépett pályára hétfőn este. Marco Rossi együttesének immár oszlopos tagja a korábbi DEAC-játékos, Nikitscher Tamás.

Orosz Krisztofer

Nikitscher Tamás hamar beilleszkedett a válogatottba

Forrás: NS-archív

Hétfőn este minden szem Bosznia-Hercegovina felé szegeződött, hiszen a Nemzetek Ligája sorozatában a magyar labdarúgó-válogatott Edin Dzekóék ellen lépett pályára. A tét nem volt kicsi, győzelem esetén szinte biztosan a bosnyákok előtt végezhettünk volna, azonban ha kikapott volna a válogatott, úgy könnyen lehet kiestünk volna a B divízióba. A világbajnoki selejtezősorozat kalapbeosztását is szem előtt kellett tartani, minél jobban szerepel a nemzeti együttes, annál magasabb „polcra” kerülhet, így még az sem kizárt, hogy az első kalapból várhatjuk a decemberi sorsolást. A hazaiak valósággal nekiestek a Szoboszlai Dominik fémjelezte magyar csapatnak, de komolyabb ziccerig nem jutottak Sead Kolasinacék. Rengeteg párharc jellemezte a játék képét, a pálya nem éppen megfelelő talaja miatt nem éppen tiki-taka futballt láthatott a közönség, de akárcsak a hollandok ellen, most is a harciasságnak köszönhetjük az első találatot: egy labdaszerzés után kapott remek passzt Szoboszlai Dominik, aki hidegvérrel fejezte be az akciót (0–1). A fordulást követően Nagy Zsolt harcolt ki egy büntetőt, amelyet szintén a válogatott csapatkapitánya értékesített, így kialakítva a végeredményt (0–2). A pályán végig ott volt az egykori DVSC és DEAC-játékos, Nikitscher Tamás, aki egészen szenzációsan teljesített. A védekező középpályás az M4 Sportnak értékelt közvetlenül a lefújást követően. 

Nikitscher Tamás, DVSC, Loki, Labdarúgás, Magyar labdarúgó-válogatott
Nikitscher Tamás „zsebre tette” a Manchester UTD sztárját, Joshua Zirkzeét
Fotó: Dömötör Csaba / Forrás: NS-archív

Nikitscher Tamás: Sosem felejti az első győzelmet 

– Pontosan arra készültünk a bosnyákok ellen, mint amit kaptunk. Az összes válogatott fellépésemet a szívembe fogom zárni, ennél nagyobb dolog nincs egy játékos életében, ha az egész nemzetért lehet ott a pályán. Ez volt az első sikerem a válogatottban, így még különlegesebb, hogy játszhattam, eszméletlenül boldog vagyok

. A párharcokat mind a földön, mind pedig a levegőben sikerült megnyernünk, de a stáb ezt is kérte tőlünk. Kompaktak voltunk, úgy, mint a hollandok ellen, szerencsére jól muzsikált mindenki. 

Véleményem szerint az a legfontosabb, hogy csapatként miként tudsz működni, egyénieskedve ez aligha menne. Ráléptünk egy olyan útra, amelyen a továbbiakban is járnunk kell. Le a kalappal a szurkolóink előtt, hogy idáig is elkísértek minket. Remélem, sokaknak tudtunk most örömet okozni – nyilatkozta az exdebreceni középpályás. 

A magyar labdarúgó-válogatott legközelebb Amszterdamban lép pályára a Nemzetek Ligájában november 16.-án Hollandia ellen, majd november 19.-én a Puskás Arénában Németország ellen zárja a sorozatot a Maro Rossi vezette nemzeti együttes. 

A tények: 

Nemzetek Ligája 

4. Forduló

A3-as csoport

Bosznia-Hercegovina–­Magyarország 0–2 (0–1)

Zenica, Bilino Polje Stadion, 8392 néző. Vezette: A. Taylor (angol)

Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Gazibegovic (Omerovic, a szünetben), Bicakcic, Katic, Kolasinac – Gigovic (Huseinbasic, 64.), Tahirovic (Saric, 79.) – Bajraktarevic, Hajradinovic (Basic, 79.), Burnic (Tabakovic, 64.) – Dzeko. Szövetségi kapitány: Sergej Barbarez

Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Fiola – Bolla (Gera D., 68.), Nikitscher, Schäfer (Nagy Á., 86.), Nagy Zs. (Szűcs, 86.) – Sallai (Gazdag, 68.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám M., 78.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gólszerző: Szoboszlai (38., 50. – a másodikat 11-esből). 

A3 CSOPORT 

1. Németország 4 3 1 – 10–3 10

2. Hollandia 4 1 2 1 8–6 5

3. Magyarország 4 1 2 1 3–6 5

4. Bosznia-Hercegovina 4 – 1 3 3–9 1

A magyar labdarúgó-válogatott kerete: 

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Szappanos Péter (Al-Fateh – Szaúd-Arábia), Tóth Balázs (Blackburn Rovers – Anglia)

Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország, Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (Újpest FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szűcs Kornél (Plymouth Argyle – Anglia)

Középpályások: Bolla Bendegúz (Rapid Wien – Ausztria), Gera Dániel (Diósgyőri VTK), Kata Mihály (MTK Budapest), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Nikitscher Tamás (Kecskeméti TE), Schäfer András (Union Berlin – Németország)

Támadók: Ádám Martin (Aszterasz Tripolisz – Görögország), Csoboth Kevin (St. Gallen – Svájc), ifjabb Dárdai Pál (Hertha BSC – Németország), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Sallai Roland (Galatasaray – Törökország), Schön Szabolcs (Bolton Wanderers – Anglia), Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC). 

Szoboszlai Dominik is értékelt a lefújást követően: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában