A kézimeccs eredménye csak másodlagos!

2 órája

Hamarosan kiderül, mennyire súlyos Szabó Nina sérülése – videóval!

A DVSC ismét kis híján pontot szerzett a Győr otthonában, azonban a meccs eredménye csak másodlagos. Szabó Nina sérülése első ránézésre ugyanis súlyosnak látszik, így a Vácon kölcsönben remeklő Csernyánszki Liliána valószínűleg visszatérhez a Lokihoz.

Tóth Huba Elemér

Szabó Nina sérülése súlyosnak látszik. Az irányító bár a saját lábán, de hatalmas fájdalmak közepette jött le a pályáról Győrben

Forrás: kisalföld.hu / Nagy Gábor

Mint arról beszámoltunk, a DVSC Schaeffler kézilabdacsapata szerdán 29–28-ra kikapott a Győri ETO-tól idegenben. A debreceniek az előző években rendre megszorongatták a kisalföldieket, egy ilyen nagy presztízsű rangadón pedig bármi előfordulhat – most is nüanszok hiányoztak. Azonban a végeredmény a Loki háza táján most csak másodlagos, mivel a meccs képét beárnyékolta, hogy a 19. percben 9–9-es állásnál Szabó Nina egy felugrást követően nagyon rosszul fogott talajt. Szabó Nina sérülése igen súlyosnak látszik...

Szabó Nina sérülése
Szabó Nina sérülése súlyosnak látszik. Az irányító bár a saját lábán, de hatalmas fájdalmak közepette jött le a pályáról Győrben
Forrás: kisalföld.hu / Nagy Gábor

„Ezt nem hiszem el” – olvashattuk le Szilágyi Zoltán arcáról abban a pillanatban. Még a mérkőzés kommentátorai sem tudtak rá szavakat találni, sokan a fejükhöz kaptak, és nem tudták nézni a fájdalmas momentumokat. Szabó Ninánál eltörött a mécses, első ránézésre súlyos sérülést szenvedett, mindenki tudta: komoly a baj. Az irányító ugyan a saját lábán hagyta el a pályát, és vastapsot is kapott sokaktól, de mint az a DVSC tudósításában is olvasható, voltak olyanok is, akik érthetetlenül kifütyülték. A játékos csütörtökön kora délután megy MR-vizsgálatra, azután derülhet ki pontosan, hogy mennyire súlyos a sérülése. 

Szabó Nina sérülése már a második komoly eset az NB I. idei szezonjában

Múlt héten a Mosonmagyaróvár játékosa, Schatzl Natalie a Budaörs elleni összecsapás végén egy hosszú indítást követően lőtt kapura, amely után rosszul ért földet. Hosszabb ápolás után a játékost hordágyon vitték le a pályáról és kórházba szállították. Azóta kiderült, hogy a balszélsőre hét-nyolc hónap kihagyás vár, mivel szalagszakadást szenvedett. A Móvár játékosait talán ez is megviselte, mivel szerdán meglepetésre kikaptak a Váctól.

A női kézilabda NB I. állása:

  1. Győri Audi ETO KC 5 5 0 0 177 119 58 10
  2. FTC-Rail Cargo Hungaria 5 5 0 0 164 120 44 10
  3. DVSC Schaeffler 5 3 0 2 165 137 28 6
  4. MOL Esztergom 3 3 0 0 96 80 16 6
  5. Szombathelyi KKA 4 3 0 1 123 116 7 6
  6. Alba Fehérvár KC 4 2 0 2 106 100 6 4
  7. Vác 4 2 0 2 107 108 -1 4
  8. Moyra-Budaörs Handball 4 2 0 2 99 120 -21 4
  9. MTK Budapest 4 1 0 3 115 120 -5 2
  10. Motherson Mosonmagyaróvári KC 5 1 0 4 134 153 -19 2
  11. Vasas SC 4 1 0 3 106 125 -19 2
  12. TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 4 1 0 3 110 131 -21 2
  13. Kisvárda Master Good SE 5 1 0 4 112 147 -35 2
  14. DKKA 4 0 0 4 106 144 -38 0

A Győr-DVSC meccs utáni sajtótájékoztatón mindenki a legjobbakat kívánta Szabó Ninának

Az ETO vezetőedzője, Per Johansson szerint a két csapat párharcának története az elmúlt öt-hat meccsen ilyen volt. – A félidőt jól zártuk, a második játékrészt is jól kezdtük. De hirtelen visszaadtuk a kezdeményezést a Debrecennek, ami nem szerencsés. A vendégek védekezése feljavult, már nem tudtuk azt játszani, mint abban a húsz percben, amikor elléptünk. Örülünk a győzelemnek, és a legjobbakat kívánjuk Szabó Ninának – fogalmazott.

A Loki mestere, Szilágyi Zoltán annak örül, hogy hatgólos hátrányban komoly mentális erőről tett tanúbizonyságot a csapat. – Ebben Ryde volt a főszereplő, és ekkor támadásban is taktikusan és jól játszottunk. 

A szerencsésebb csapat nyert, de ott volt a kezünkben a lehetőség, nem éltünk vele. Az sokkal jobban bánt, hogy Szabó Ninát várhatóan hosszú időre elveszítettük

– fejezte ki gondolatait.

A kisalföldiek játékosa, Hatadou Sako szerint a Debrecen kemény küzdelemre kényszerítte őket. – A legvégsőkig harcoltunk, és talán ez jelentette számunkra a sikerhez a kulcsot. Hat gólról visszajönni mindig önbizalmat ad egy csapatnak, ez az ellenfélen érződött is. Bár sok hibát követtünk el, büszke vagyok a csapatra, hogy így küzdöttünk. Kemény menetben vagyunk, most a két pont megszerzése volt a fontos – mondta.

Petrus Mirtill azzal zárta, hogy jól kezdték a mérkőzést, de Szabó Nina sérülése megzavarta őket. – Büszke vagyok a csapatra, hogy mínusz hatról vissza tudtunk jönni, kicsit Nináért is játszottunk. Ebből a meccsből erőt tudunk meríteni, és menni tovább – tette hozzá.

Ki helyettesítheti Szabó Ninát?

Amíg nincs meg a pontos diagnózis, addig a Loki-szurkolók abban is reménykedhetnek, hogy Szabó Nincs sérülése nem súlyos. 

Azonban amennyiben hosszabb kihagyás vár rá, így könnyen lehet, hogy a Vácra kölcsönbe adott, 4 meccsen 16 gól lövő, legutóbb a Mosonmagyaróvár ellen 51 percet játszó Csernyánszki Liliána visszahívási záradékát aktiválni kell a DVSC-nek. Ugyanis jelenleg a csapat egyetlen irányítója a nyáron igazolt Tóth Nikolett.

Korábban Hornyák Dóra és Jovovics Jovana is be volt már vetve ezen a poszton, továbbá a sérülése után lábadozó Hámori Konszuéla is játszott itt. 

Hámori Konszuélának egyébként pont a Győr elleni BL-meccsen szakadt el a keresztszalagja, amely után az addig az MTK-nál kölcsönben lévő Szabó Ninát hívta vissza a DVSC. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában