Magyarország

2008.03.12. 13:27

Továbbra sincs megállapodás a VDSzSz és a MÁV között

<p>Budapest - A szerdai egyeztetésen sem született megállapodás a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) között, a felek hétfőn ülnek ismét tárgyalóasztalhoz. <BR /></p>

Sigulinszki Tibor, a MÁV zrt. szóvivője a szerdai találkozó után a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy sem a MÁV Cargo privatizációjával kapcsolatos szakszervezeti követelés, sem egy esetleges sztrájk idejére biztosított elégséges szolgáltatás kapcsán nem közeledtek az álláspontok.

 A Cargo eladásából szerzett pénzt továbbra is hiteltörlesztésre és fejlesztésre kívánja fordítani a vasúttársaság, az elégséges szolgáltatások kapcsán pedig továbbra is azt szeretnék, ha legalább két-két vonat járna reggel és este a vasútvonalakon, hogy biztosítani tudják az iskolába és a munkába járást -tette hozzá

Bárány Balázs, a VDSzSz alelnöke állóháborúhoz hasonlította a kialakult helyzetet. Semmi nem változott -mondta a szakszervezeti képviselő, aki szerint példátlan, hogy hónapok óta nem mozdul állspontjáról a munkáltató. Bárány Balázs megerősítette, hogy március 15-ig biztosan nem lesz sztrájk a vasútnál.

A VDSzSz és a MÁV hétfőn 11 órakor folytataja az egyeztetést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!