Magyarország

2008.04.09. 09:55

Megvannak a Kisvárdáról eltűnt madárpókok

<p>Kisvárda - Egy kisvárdai amatőr állatgyűjtőnek adták el a hétfőn este ellopott 2 madárpókot a tolvajok 3 ezer forintért.</p>

A gyűjtő a rádióban hallotta, hogy eltűntek az állatok és mivel a város nem jellemző élőhelye a madárpóknak, azonnal sejtette, hogy ő vette meg a lopott állatokat. Ráadásul ismerte a tulajdonosukat, így gyorsan kiderült, honnan származnak a trópusi nyolclábúak - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fülöp Gergely, a Szabolcs Szatmár Bereg megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A 2 madárpókot egy születésnapi buli után lopták el tulajdonosától barátai. Először a lakásban ittak, ahol megmutatta kedvenceit, majd a városban folytatták a szórakozást, ahol később szétvált a csapat. Néhányan visszamentek a lakásába, ahová a tulajdonos anyja beengedte őket, és onnan a terráriummal együtt elvitték a két madárpókot. A rendőrök kedden az egyik gyanúsítottat kihallgatták, de ő akkor tagadta, hogy ellopták volna az állatokat.

A trópusi madárpókok inkább méretük miatt félelmetesek. Csak azokra jelent veszélyt a csípésük, akik allergiások, például a darázscsípésre.
· Nézze meg a videót:

Előzmény:

Kapcsolódó cikkek:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!