Magyarország

2008.05.21. 19:42

Megtalálták a szombaton, a Balatonban eltűnt férfi holttestét

<p>Megtalálták a balatoni vízimentők annak a férfinak a holttestét, aki még szombat délelőtt tűnt el a tavon. A férfi egy motorcsónakról esett a vízbe, Zánka közelében - olvasható a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának közleményében.</p>

A vízimentők több napig keresték az eltűnt férfit, végül szerda dél körül sodorta partra a víz Balatonlelle mellett, körülbelül 6-7 kilométerre Zánkától. A parti kövek mellett lebegő holttestet a közeli építkezésen dolgozó munkások vették észre, ők értesítették a rendőrséget.

A keszthelyi férfi egy vitorlásverseny bójáit helyezte ki, amikor a tóba esett. Valószínűleg hibázott, mert elmulasztotta a testére kötni az úgynevezett "bukóslusszt". Ez a szerkezet állítja le a csónak motorját, ha a vezetője vízbe esik. A férfi azonban csuklója helyett a motorcsónak indítókulcsát kapcsolta a zsinórra. Az üresen száguldó motorcsónakot végül a vízimentők fékezték meg.

A mentők azonnal megkezdték a keresést. Szerda délig összesen 15 négyzetkilométernyi területet kutattak át, a férfit azonban nem találták meg. A holttestet feltehetően az erős éjszakai vihar sodorta partra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!