Nagyvilág

2008.05.10. 16:27

Magával együtt a rendőrőrsöt is felgyújtotta

<p>Ukrajna – Nyolc rendőr szenvedett égési sérüléseket, s 100 négyzetméternyi helyiség is kiégett, miután egy felháborodott autós felgyújtotta magát a feodosszijai közlekedésrendészeten.</p>

A csütörtök esti önégetés során egy személy életét vesztette, nyolc rendőr pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett az ukrán BM Feodosszijai (Krím-félsziget) Városi Osztályának közlekedésrendészeti hivatalában.

A belügyminisztérium sajtószolgálatának közleménye szerint egy ismeretlen férfi este 7 óra után rohant be feldúltan a városi közlekedésrendészetre, ahol valamilyen gyúlékony folyadékkal elkezdte lelocsolni a falakat és a berendezési tárgyakat. Amikor a folyosón megpillantotta a felé közeledő parancsnokot, őt és saját magát is lelocsolta, majd lángra lobbantotta.

A tűz miatt, amelyet csak 40 perces kemény munkával tudtak lokalizálni a kiérkező tűzoltók, a rendőrkapitányság épületének két emeletét is ki kellett üríteni. A lángok eloltása után egy összegégett holttestet találtak a hivatali épület folyosóján. A mentés során nyolc rendőrt – köztük a közlekedésrendészeti osztály parancsnokát – kellett súlyos égési sérülésekkel, illetve füstmérgezéssel kórházba szállítani.

Az eset óta folyó vizsgálat során eddig az derült ki, hogy az elkövető egy 45 éves helyi lakos volt, akivel szemben aznap hajnalban ittas vezetés miatt kezdeményezett szabálysértési eljárást a közlekedésrendészet.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!