2018.11.28. 13:32
Ezt jól kifőzték a böszörményiek
Hajdúböszörmény - Bronzérmet szereztek a szakácsok világbajnokságán.
Hajdúböszörmény - Bronzérmet szereztek a szakácsok világbajnokságán.
Ezekben a napokban (november 24. és 28. között) zajlik Luxemburgban a Villeroy & Bosch Culinary World Cup elnevezésű szakács-világbajnokság 30 ország részvételével, melyen hazánkat többek közt a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület által benevezett Hajdúsági Regionális Culinary Team képviseli. A csapat bronzérmet szerzett a rangos nemzetközi versenyen.
Céljuk a versenyen öregbíteni Magyarország, Hajdúböszörmény és a hajdúsági régiónk hírnevét – tájékoztatott Gajdán Antalné, a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület elnöke. – A versenyzés fontos feladat a csapat tagjai számára. A megmérettetések tapasztalatait, kritikáit tanulságként értékelik. Törekszenek a szakmai trendeknek, előírásoknak megfelelni. A szakácsaink megtanulják a szakma iránti elkötelezettséget, szakmai tudásuk nemzetközi szintre emelkedik, kapcsolatot építenek, új ismeretségekre tesznek szert, amelyeket itthon, hazai éttermekben, a gyakorlatban is alkalmaznak. A megmérettetésre készülve folyamatosan képezték magukat – részletezte az elnök.
HBN
A csapat tagjai
A csapatkapitány Rédai Attila világbajnoki aranyérmes mesterszakács és executive chef, szakmai felkészítő (Debrecen).
További tagok: Gajdán Antal világbajnoki bronz-, olimpiai ezüstérmes séf, szakácsmester (Hajdúböszörmény); Gajdán Attila világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bronzérmes séf, szakácsmester (Hajdúböszörmény); Balog Szabolcs olimpia bronzérmes séf (Debrecen); Orgován Dániel magyar bajnok szakács (Mándok); Szatmári Antal magyar bajnok szakács (Hajdúböszörmény); Varga Dóra magyar bajnok cukrász (Csömör); Kollonay István mestercukrász (Nyíregyháza).
Segítők: Mile József világbajnoki aranyérmes mesterszakács és executive chef, szakmai tanácsadó (Debrecen); Gajdán Antalné elnök, Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület.