Nőknek

2012.09.21. 15:19

5 dolog a táskádban, amit másra is használhatsz

Gondoltál már arra, hogy bizonyos eszközöket mint a körömlakk vagy a tisztasági betét teljesen más célra is használhatod? Könnyítsd meg az életed, és alkalmazd Te is ezeket az igazán női praktikákat.

Gondoltál már arra, hogy bizonyos eszközöket mint a körömlakk vagy a tisztasági betét teljesen más célra is használhatod? Könnyítsd meg az életed, és alkalmazd Te is ezeket az igazán női praktikákat.

Fülpiszkáló, az új ecset

Általában a fülpiszkálót – nem meglepő módon – fültisztításra szoktuk használni. Remekül alkalmazható azonban a smink frissítésénél is.

A szemed alatt elkenődött tust egy egyszerű mozdulattal eltávolíthatod, ha jól ellentámasztod a szemed alatti bőrt a másik kezeddel. Az újrahúzott, esetleg elkapkodott vonalakat könnyedén javíthatod vele, hiszen a túl vastagra sikeredett tus farkincája is korrigálható, a szemceruzát pedig szépen el tudod vele satírozni. Ráadásul ha nincs nálad a sminktáskád, akkor a szemhéjpúder éles vonalait is elmoshatod ezzel.

Tisztasági betét izzasztó helyzetekre

Igen, szinte mindig van a nőknél tisztasági betét. De tényleg kihasználjuk minden lehetőségét? Az izzasztó helyzetekben mint egy tárgyalás, roppant kínos, ha észreveszik rajtad, hogy feszült vagy.

Sajnos azonban a legjobb izzadásgátló sem biztosíték arra, hogy a halványkék ingeden nem lesznek sötétkék foltok. Tegyél egy vagy két (nem tangához készült) ultravékony tisztasági betétet a ruhád hónalj-részéhez. A ragasztócsík miatt könnyen odatapad, és ott is marad az esemény végéig. Így azt a nedvességet, amit szeretnél elrejteni, biztosan felitatja. Akár buliban is alkalmazhatod ezt a praktikát, de ilyenkor télen, amikor több réteget is magadra öltesz, egyszerűen nélkülözhetetlen ez a praktika.

Rúzs

Keveseknek áll jól a rúzs – megfelelő, kerek körvonalú ajkak, na és szabályos fogsor kell hozzá. Nem árt azonban, ha van mindig egy rúzs a táskádban. És nem csak azért, mert így bármikor hagyhatsz csóklenyomatos üzenetet kedvesednek.

A karácsonyi ajándékozók közül biztosan lesz olyan rokon vagy távoli barát, aki teljesen figyelmen kívül hagyja, mi áll jól neked, és meglep egy rúzzsal. Használd ezt a rúzst pirosítóként vagy bronzosítóként, ha otthon maradt az erre használt “célszerszám”! Azért a gyöngyház fénnyel vigyázat!

Átlátszó körömlakk malőr esetén

Lépj túl a manikűrön, és gondold újra a körömlakkod felhasználását! Amennyiben a fontos tárgyalás vagy éppen az első randi előtt “sikerül” beleakadnod egy kilógó csavarba vagy egy székből kiálló szálkába ütköztél, amik természetesen nem hagyják érintetlenül a ruházatod, név szerint a harisnyád, orvosolhatod a problémát egy kis körömlakkal.

Ha áttetsző körömlakot festesz a lyuk köré – egészen addig a vonalig, amíg a szakadás tart, nem fog tovább szaladni a szem. Bizonyos (általában rohanós) helyzetekben ez életmentő lehet, ráadásul senki nem fogja észrevenni. Fogkefe a szemednek

Ugyan kevesebben járnak fogkefével a táskájukban, de érdemes magadnál tartani egyet. Elsősorban azért, hogy bárhol fogat tudj mosni, persze mi most nem ilyen próbáljuk felhasználni.

Napközben az újrasminkelés során gyakran megesik, hogy nem bírja tovább a szempillánk, és a következő réteg spiráltól összeállnak a szálak. Kapd elő a fogkeféd, és óvatosan fésüld ki őket! Ezután ugyan nem érdemes fogtisztításra használnod a fogkefét, de ezután akár szemöldökfésűként is hasznosíthatod – a rajta lévő kevéske festék pedig még meg is erősítheti szemöldököd ívét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!