Párizsi olimpia

2024.08.09. 15:52

Senánszky Petra az olimpiai élményeiről: „azt éreztem, ide tartozom”

Mindent beleadott, hogy elérje az álmát. Senánszky Petra büszke, hogy ott lehetett Párizsban.

Tóth Huba Elemér

Senánszky Petra két versenyszámban is megmutatta tudását a párizsi olimpián

Forrás: MÚSZ

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Senánszky Petra, a DSI Debrecen 30 éves úszója, a női 4x100-as gyorsváltóval a 10. helyen végzett, majd a női 50 gyorson a 24. pozícióban zárt élete első olimpiáján. A sportoló az elsők között a Haonnal osztotta meg, hogyan élte meg a párizsi világeseményt, és milyen gondolatok futottak át rajta néhány nappal a verseny után.

Senánszky Petra
Senánszky Petra sokat dolgozott azért, hogy ott legyen az ötkarikás játékokon
Forrás: MÚSZ

Senánszky Petra többet várt magától, de nem elégedetlen

Kókai Dávid tanítványa a versenyt követően úgy fogalmazott, hogy bár jobb teljesítményt várt magától, de már a világ­esemény előtt megfogadta, bármi is történjen, nem lesz csalódott. Kiemelte, hogy rengeteget dolgozott azért, hogy érdekelt legyen a párizsi olimpia küzdelmeiben, és büszke rá, hogy az álma valóra vált. – Az ötven méteres gyorsúszás selejtezője után jólesett kicsit visszavonulni a szobámba, átgondolni a történteket. Szerettem volna jobb időeredményt elérni, máshogy terveztem. 

Azonban nem történt tragédia, hiszen már ahhoz is csúcsformában kellett lennem, – egy hónapja háromszor is országos csúcsot úsztam – hogy egyáltalán kivívjam az olimpiai kvótát. A sportolók sem robotok, én sem lehetek mindig topon, egyszerűen ez így sikerült. Még most emésztgetem a történteket, mérlegelem a jót és a rosszat. Kell még egy kis idő, hogy mindenre távolabbról is rá tudjak látni

– fogalmazott Senánszky Petra.

A szerettei is vele tartottak

A debreceni kiválóság arról is szót ejtett, hogy a világjátékokhoz képest az olimpia más kávéház. – Összességében nézve hatalmas pozitívum számomra, hogy a világ legnagyobb sporteseményén versenyzőként is jelen lehettem. A családom is ott volt a helyszínen, és ugyan a célba érésemkor más volt az eredményjelzőn, mint amit előre kigondoltam magamnak, de pont a legközelebbi részen megtaláltam őket. Hihetetlenül jólesett, hogy ott voltak, megszeretgettek. Az olimpiai faluban is próbáltam mindent kipróbálni. 

A világ legjobb sportolói között lehettem, ráadásul a rengeteg magas ember között komfortosan éreztem magam. Azt éreztem, ide tartozom. Jó volt azt is látni, hogy a különböző országok szállásai milyen stílusúak voltak. Kerékpárral pedig mindent körbe lehetett járni.  Ami az étkezést illeti, az első két nap még kicsit káoszos volt, de szerintem minden finom volt. Az étteremnek több része is volt, ahhoz, hogy egy jó tányért összeállítsunk, járkálni kellett kicsit. A világjátékokon mikor részt vettem, hasonlót tapasztaltam, ugyanakkor az olimpián jóval nagyobb büdzséből gazdálkodnak, ezáltal még több a lehetőség. Úgy gondolom, Párizsban ki is hozták, amit lehet

– hangoztatta.

Senánszky Petra végül arról tett említést, hogy most több hétig pihen majd. Több utazást is tervez, próbál tartalmasan kikapcsolódni. Mint említette, októberben már uszonyosúszó világkupán is részt vesz majd, decemberben pedig a hazai rendezésű rövidpályás úszó világbajnokságon alkotna maradandót.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában