adatok

2020.09.07. 13:15

Bulgáriában csökkent a fertőzöttek száma

Bulgáriában 39-en kapták el a koronavírus-fertőzést az elmúlt napon, 57-tel kevesebben, mint 24 órával korábban – közölte hétfőn az egészségügyi minisztérium információs honlapján.

Ezzel 17 089-re nőtt a fertőzöttek száma.

Az elmúlt 24 órában öt ember halt bele a koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, ezzel a halálos áldozatok száma 676-re nőtt. Jelenleg 766 beteget ápolnak kórházban, közülük 54-nek súlyos az állapota.

Bulgáriában eddig 12 157 ember gyógyult meg a Covid-19-betegségből. Egy nap leforgása alatt 1407 koronavírus-tesztet végeztek az országban.

Bulgáriában hiány van egészségügyi dolgozókból, a járvány ideje alatt közülük 945-en kapták el a fertőzést.

Az első fertőzéses esetet március 8-án regisztrálták a balkáni országban, március 13-től május 14-ig pedig rendkívüli állapot volt érvényben. A helyébe lépő rendkívüli járványhelyzetet augusztus végén szeptember végéig meghosszabbították. A polgárok kötelesek betartani a távolságtartási szabályokat, zárt helyiségekben és közlekedési eszközökön védőmaszkot kell hordaniuk. Orvosok azt javasolják, hogy a szabad ég alatt tartott tömegrendezvények idején is viseljenek maszkot.

A rendkívüli járványhelyzet meghosszabbításának célja – a bolgár kormány indoklása szerint – az, hogy ne terhelődjön túl az egészségügyi ellátórendszer a várható influenzaszezon előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában