Járvány

2020.06.17. 22:45

Eltörölte a kormány a nyugdíjasok vásárlási idősávját

Az Origo információi szerint szerdai ülésén a kormány döntést hozott arról, hogy eltörli a nyugdíjasok vásárlási idősávját.

Békéscsaba, 2020. március 31. Idõs férfit igazoltatnak a járõrözõ rendõrök Békéscsabán 2020. március 31-én. A koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Ebben a két hétben az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvetõ szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni. Az élelmiszerboltokat, drogériákat, patikákat 9 és 12 óra között kizárólag a 65 év felettiek látogathatják. A rendõrség a közterületeken "megnyugtató, segítõ, empatikus és lojális intézkedésekkel" sarkallja a lakosságot a kijárási korlátozás betartásra. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI / Rosta Tibor

Fotó: Rosta Tibor

Éjfél előtt megjelent a járványügyi készültségről szóló rendelet a Magyar Közlönyben, és éjfélkor hatályba is lépett – írja a lap.

Ez tartalmazza a kötelező maszkhasználatot az üzletekben és a tömegközlekedésen, illetve azt, hogy az éttermekben a dolgozóknak viselniük kell a maszkot.

A rendeletben ugyanakkor nem szerepel a vásárlási időkorlát, így a veszélyhelyzet megszűntével és a járványügyi készültség bevezetésével a 65 év felettiek vásárlási időkorlátja megszűnt.

Borítókép: idős férfit igazoltatnak a járőröző rendőrök Békéscsabán 2020. március 31-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában