tárgyalás

2019.07.30. 20:40

Észak-macedón vezetőkkel találkozott a kormányfő

A Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) elnöke, Hrisztijan Mickoszki és Alekszandar Nikoloszki alelnök tájékoztatták a Fidesz elnökét Észak-Macedónia jelenlegi politikai és gazdasági helyzetéről.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Szecsődi Balázs

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke kedden este a Karmelita kolostorban fogadta a Fidesz észak-macedón testvérpártjának vezetőségét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Szóba került a balkáni ország EU-csatlakozásának folyamata és az Európai Unió előtt álló legfontosabb kérdések is – mondta Havasi Bertalan.

Beszéltek az Európai Néppárt (EPP) jövőjéről és novemberi tisztújító kongresszusáról is, hiszen mindkét párt, a Fidesz és a VMRO-DPMNE is az EPP tagszervezete.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) fogadja Hrisztijan Mickoszkit, a Belső Macedón Forradalmi Szervezet – Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) elnökét (j) és Alekszandar Nikoloszkit, a VMRO-DPMNE alelnökét (b2) a Karmelita kolostorban 2019. július 30-án. Balról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában