Ország-világ

2020.09.03. 17:45

Ismét célba veszik a fiatalokat Sorosék

A diplomáciai védettség előnyeit kihasználva több, a nyílt társadalom ideológiáját hirdető és tanító szervezeteknek otthont adó intézmény működhet ma Budapest belvárosában – állapítja meg legfrissebb írásában a Tűzfalcsoport blog alapján a Magyar Nemzet.

A portál ugyanis úgy értesült, hogy újabb képzéssel jelentkezik az Európai Ifjúsági Központ, amelyet a „hazai Soros-brigád élcsapatai és az Európa Tanács magyarországi lerakatának” minősítenek.

A magukat „emberjogi nevelőként” definiáló sorosisták Vera Ivanova szervezésében hallgathatnak előadásokat a diszkrimináció, iszlamofóbia, xenofóbia, menekültek, gyűlöletbeszéd, rasszizmus, LMBTQ-jogok tárgykörökben. A nevelők a hallottakat 11–13 éves gyerekeknek adják tovább.

A Budapesti Európai Ifjúsági Központ 1995-ben nyitotta meg kapuit az Európa Tanács első olyan intézményeként, amely egy, a korábbi vasfüggönytől keletre fekvő országban létesült. A központ az Európa Tanács IV. Főigazgatóságának részeként az Ifjúsági és Sportigazgatóság létesítménye. A központ épülete a magyar állam tulajdonában van, fenntartását az ifjúsági ügyekért felelős minisztérium biztosítja. Az ingatlant Magyarország az Európa Tanács rendelkezésére bocsátotta. Ezzel egy időben a magyar kormány és az Európa Tanács egy megállapodást, úgynevezett székhelyegyezményt kötött, amelyben rögzítették a használat feltételeit. A központ diplomáciai terület. Zökkenőmentes működtetéséért, a programok színvonaláért, a vendégek személyes kényelméért és ellátásáért teljes egészében az Európa Tanács felel – olvasható az Európai Ifjúsági Központ honlapján.

A Tűzfalcsoport arról is beszámolt, hogy milyen képzéseket tartottak és fognak tartani az idén az emberjogi nevelőknek. A feminizmus és a gender témakörében hallgathattak eddig előadásokat az érdeklődők, az év további részében pedig zöld- és LMBTQ-témák kerülnek terítékre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában