járvány

2020.08.15. 11:32

Koronavírus-fertőzéssel ápolnak egy bácsalmási orvost 

Dr. Tanács Róbert kórházban van, családja karanténba vonult.

Közösségi oldalán tudatta közleményben a bácsalmási Járóbeteg Szakellátó Intézmény, hogy vezetőjük, dr. Tanács Róbert koronavírussal fertőződött meg, amit vélhetően itthon, Magyarországon, egy vírushordozó kollégájától kaphatott el – írja a baon.hu.

Egynapos ausztriai tartózkodása során jelentkeztek az orvosnál a fertőzés tünetei, a későbbi kontaktkutatás eredménye alapján feltételezhető, hogy még itthon, Magyarországon egy vírushordozó orvoskollégájától kaphatta el a fertőzést.

Dr. Tanács Róbert – a közvetlen családtagjain kívül – sem betegeit, sem munkatársait, vagy ismerőseit nem fertőzte meg a vírussal, mely maszkviseléssel, felelős távolságtartással előzhető meg – áll a közleményben.

Dr. Tanács Róbert egyelőre a vírusra jellemző általános tünetekkel a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Fertőző Járvány-kórházban lábadozik, családja pedig karanténban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában