porti chiusi

2019.08.15. 22:15

Salvini: Továbbra sem engedünk a tömeges migráció nyomásának

Giuseppe Conte olasz miniszterelnöknek címzett nyílt levélben utasította vissza az őt ért vádakat Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes. Salvini a Facebook oldalán is közzétett levelében nehezményezte, hogy a kormányfő kifogásolta az általa képviselt „zárt kikötők” elvét. A politikus kijelentette, hogy akkor is kitart a szigorú migrációellenes politika mellett, ha emiatt megszállottság vádjával illetik.

Forrás: MTI/EPA-ANSA

Fotó: Luca Zennaro

A koalíciós partnert, az Öt Csillag Mozgalmat képviselő kormányfőnek címzett levelében Salvini úgy fogalmazott, hűséges a választóihoz, akik elvárják tőle és az olasz kormánytól, hogy biztosítsa az állampolgárok biztonságát, és védje meg az ország határait a tömeges illegális migrációtól. Ebbe a küzdelembe beletartozik a maffia elleni harc is, tette hozzá a belügyminiszter. Salvini kiemelte, hogy a bűncselekmények száma egy év alatt 12 százalékkal csökkent, ezen belül a gyilkosságok száma 18 százalékkal, a szexuális bűncselekmények száma pedig 24 százalékkal esett vissza – írja a V4NA.

„Miniszterként kötelességem megóvni a hazám határait, biztonságát, becsületét és méltóságát”, írta Salvini, hozzátéve, hogy ennek a küzdelemnek fontos eleme az illegális bevándorlás elleni fellépés is. „Amíg rajtam múlik, a kikötőink ZÁRVA maradnak az emberkereskedők és külföldi bűnrészeseik előtt”,

-tette hozzá Salvini.

https://www.facebook.com/salviniofficial/photos/a.10151670912208155/10156850015058155/?type=3

A nyílt levélben tett kijelentéseit egy csütörtök délutáni sajtótájékoztatón is megismételte.

Szerinte, egyértelmű, hogy a határozott olasz álláspont nélkül minden maradt volna a régiben, a migránsok beáramlása folytatódott volna, hiszen „az Európai Unió semmit sem tett volna ez ellen, magára hagyva Olaszországot és az olaszokat, ahogyan azt [Matteo] Renzi kormányának éveiben tették”, fogalmazott az olasz miniszterelnök-helyettes.

Borítókép: Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter 2019. augusztus 14-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában