Hirdetés

2024.09.04. 08:00

Szakmai fejlődés a Krones-nél – nem csak felnőttként

Idén szeptember másodikán már negyedik alkalommal szólalt meg a csengő a Krones Hungary Kft. tanműhelyében.

PR cikk

A 400 m2 alapterületű training centerben jelenleg 4 szakképzett oktató vezeti be a fiatalokat 5 különböző szakma rejtelmeibe. A hároméves képzések között olyan keresett szakmák szerepelnek, mint a Hegesztő, Gépi és CNC forgácsoló, illetve a Villanyszerelő; az ötéves képzéseken pedig a Gépgyártástechnológiai technikus, és a Mechatronikai technikus mesterséget sajátíthatják el a tanulók. Szeptembertől egy új szakmával bővül a portfólió: 12 fővel elindul a Gépésztechnikus képzés, így a 2024/25-ös tanév 85 fős létszámmal veszi kezdetét a Krones falain belül.

Ezen képzések célja, hogy a fiatalok olyan naprakész technológiai tudást és gyakorlati tapasztalatot szerezzenek, mely alkalmassá teszi őket arra, hogy az iskola elvégzése után sikeresen integrálódjanak a munkaerőpiacra és akár a Krones munkavállalói közé tartozzanak.
Az eddigi statisztikák is ennek sikerességét támasztják alá: A 2022/23-as tanévben 23 diák végezte el a képzések egyikét, akik közül – 78%-os arányt jelentő – 18 fő maradt a Krones csapatában. A 2023/24-es tanév végzős tanulóinak száma 25 fő, akik 80%-a tervezi, hogy a vállalatnál folytatja karrierjét.

Az elméleti és a gyakorlati oktatás színvonalával a legelégedettebbek

2024 tavaszán egy elégedettségi kérdőív keretein belül kérték a tanulók visszajelzését, és az – oktatókkal, a szakmai tartalommal és a céggel kapcsolatos – elégedettséget vizsgálták.

Az oktatók nagy támogatást nyújtanak a szakmai és a személyes fejlődéshez egyaránt.

A tanulók arról nyilatkoztak, hogy szakoktatóik releváns szaktudással rendelkeznek, amit megfelelően tudnak közvetíteni számukra. Kiemelt pozitívum volt a felmérés során, hogy a tanulókat egyénekként kezelik; – a csoportkohézió hangsúlyozása és erősítése mellett – figyelembe veszik az egyéni igényeket; felmérik egyes tanulók erősségeit és gyengeségeit, majd ennek megfelelően támogatják személyes fejlődésüket.

Mind az elméleti, mind a gyakorlati oktatást újnak és hasznosnak ítélték.

A tanulók több, mint 96%-a érezte úgy, hogy a gyakorlati képzés során szerzett tapasztalatok nagyban hozzájárultak egyéni szakmai fejlődésükhöz. Az elméleti óráik során hasznos információkkal gazdagodtak; az iskolapadban tanultakat sikerrel alkalmazhatták a gyakorlatban.

A Krones tanműhelye nemcsak egy oktatási helyszín, hanem egy karrierindító lehetőség a jövő szakemberei számára. A tanulók 94%-a szívesen ajánlaná a céget, mint gyakorlati helyet, hiszen szakmailag és emberileg egyaránt értékes tapasztalatokat biztosít a képzésben résztvevőknek.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában