homoktövis

2019.05.07. 08:26

5 ok arra, hogy kipróbáld a homoktövis olajunkat, a jobb közérzet eléréséért!

A homoktövis főként Ázsiában termő növény, mely a Himalája lejtőin terem főként, de mára már meghódította az egész világot, beleértve egész Európát.

Világszerte ismert csodanövény, mely rengeteg egészségügyi problémára nyújt megoldást, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. A homoktövis olajunkat az európai homoktövis terményeiből állították elő speciális sajtolási technikával, mely annyit jelent, hogy minden fontos összetevőt megőriznek az előállítási folyamat alatt. Hogy miért is fontos a szervezetünk számára a homoktövis?

1: Erősíti és védi az immunrendszerünket

A homoktövis narancssárga termése az egészségünk megőrzése érdekében számos vitamint tartalmaz. Ilyen például a B1, B2, B6, E, K, P és E vitamin, valamint átlagon felüli C-vitamin tartalommal is rendelkezik, ezáltal erősíti az immunrendszerünket, javítja a szervezetünk ellenálló képességét, ezen felül az influenzaszerű tünetek megelőzésére is alkalmazhatjuk.

2: Kedvezően hat a gyomorra, regeneráló hatása van

A vékonybelek gyulladására a homoktövis olaj kiválóan alkalmazható, mivel a termésnek fekélyellenes, fájdalomcsillapító és regeneráló hatása van. Ez a fajta hatás főként a betainnak és a B-vitamin tartalmának köszönhető. Emellett számos kedvező hatását fejti ki az egyes nyelőcső gyulladásos megbetegedéseinél is. Az olaj normalizálja a nyelőcső állapotát, így megakadályozza a hegesedést, emellett gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

3: Segít, hogy megtartsuk az ideális testsúlyunkat

A termény 24 ásványi anyagot és nyomelemeket, 18 aminosavat és 10 különböző vitamint tartalmaz. Omega-7 zsírsav tartalmának köszönhetően megakadályozza, hogy a szervezet fölöslegesen elraktározza a zsírt, illetve segíti fenntartani az állapotot is, így nem kell félnünk attól sem, hogy a plusz kilók visszatérnek.

4: Regenerálja a bőrünket

A homoktövis külső alkalmazása is hatásosnak bizonyul a különböző bőrbetegségek kezelésére is. Ilyen bőrbetegség az ekcéma, rosacea, a pattanásos bőr, de az égési sérülések kezelésére és a striák eltűntetésére is alkalmazható. Hatóanyagainak köszönhetően hatalmas szerepet játszik a ráncok és az öregedés jeleinek lassításában is, Omega-7 tartalma miatt részt vesz a bőr megújulásában. Fontos megemlíteni, hogy külső használatra, naponta legalább 2 alkalommal kell bekenni a problémás területet.

5: Csökkenti a stresszt, jótékonyan befolyásolja a véráramlást

Jó tudni, hogy a homoktövisnek antidepresszáns és stressz elleni hatásai vannak. Mint gyógynövény, csökkenti a magas vérnyomást és javítja a szívfrekvenciát, emellett csökkenti az erekben nagymértékben előforduló stressz szintet is.

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában