Szponzorált tartalom

2020.11.18. 14:51

Miért hordjunk kerékpáros kesztyűt bringázáskor?

Minden kerékpáros tudja, milyen érzés az önfeledt tekerés, s mennyi örömteli pillanatot élhetünk meg egy-egy kerékpártúra alatt. Azonban a kerékpáros utak során szükségünk lehet olyan ruházati kiegészítőkre, amelyek biztosítják a kényelmes biciklizést, sőt, a kerékpáros szettet is teljessé tehetik. A kerékpáros kesztyűre ezek kifejezetten igazak. A következő pár sorban a kesztyű előnyeiről olvashatsz részletesebben.

A kerékpározás előnyei

Mielőtt még szót ejtenénk a legfontosabb kerékpáros kiegészítőkről, szeretnék egy kis ízelítőt adni a kezdő bringásoknak vagy a témával csak épp barátkozó embereknek a kerékpározás pozitív hatásairól.

A rendszeres kerékpározás segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, csökkenti az agyvérzés, a szívinfarktus, az érszűkület és a magas vérnyomás kockázatát.

Ezt leszámítva anyagcsere-serkentő, továbbá a gerinc- és izomproblémák ellen is hatásos. Növeli a kalóriafelhasználást, s a diéta közkedvelt mozgásformája is lehet.

Az aktív dohányzás leszoktatásában is segít, hiszen elterjedt tény, hogy a bringások sokkal kevesebb cigarettát szívnak.

Ha a hétköznapi közlekedés céljából kerékpározunk, akkor meg is van a napi “mozgásadag”, ráadásul még környezetbarátak is leszünk.

Szükség van kerékpáros ruházatra?

Gyakorlatilag igen. Az igaz, hogy sokan tanácstalanok vagyunk a kerékpáros kiegészítők kiválasztásában, azonban tisztában kell lennünk az egyes darabok előnyeivel is. Ilyen például a speciális kerékpáros ruházat is, amelynek köszönhetően egyedi megjelenéssel indulhatunk útnak, sőt, a bringás szerkók mást is lehetővé tesznek.

Ha sokáig kell hosszabb ideig ülnünk a biciklin, akkor bizony előfordul, hogy kipirosodhat az érintett terület, s némi fájdalmat is érezhetünk. Ezen “tünetek” ellen kitűnően bevethetőek a kerékpáros nadrágok.

A megfelelő bringás cipők kiválasztása sem utolsó, tekintve, hogy a lábunkkal tekerünk. De a póló, kamásli, szemüveg, mez és a sisak is fontos kiegészítő lehet.

A MaxBike kerékpáros kesztyűi tovább segítik a ruházat személyre szabását, és nemcsak a megjelenésünk tehető teljessé, de számos pozitív érv is kiemelhető viselésük mellett!

A kerékpáros kesztyű szerepe

A második érintkezési pontnak a bringázás során a kezünk tekinthető. Hosszabb utakon gyakran előfordulhat, hogy zsibbad a kezünk, hiszen ilyenkor a tenyér és az erek is nagyobb nyomásnak vannak kitéve. Ez a kellemetlen érzésen túl veszélyes is lehet. A kisebb-nagyobb balesetek megelőzésében a minőségi kerékpáros kesztyűk lehetnek segítségünkre. Hogyan? Ezek tehermentesítik a kéz bizonyos részeit speciális kialakításaik révén.

Szóval a kényelmes, biztonságos út érdekében érdemes beszerezni a kesztyűt! Ráadásul a hűvösebb időben fázni sem fog a kezünk! Ha igazán minőségi darabokra vágysz, akkor válogass bátran a Pearl, Cube vagy a CTM márkanevek termékei között!

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában