Sport

2017.02.06. 11:14

Kétgólos győzelem az Aarhus ellen

Debrecen - A Loki Holman Dávid és Frank Feltscher góljával 2–0-s győzelmet aratott a dán csapat felett.

Debrecen - A Loki Holman Dávid és Frank Feltscher góljával 2–0-s győzelmet aratott a dán csapat felett.

Az ötszörös dán bajnok, az Aarhus GF ellen lépett pályára a DVSC szombaton este az Atlantic Kupában. Leonel Pontes két új igazolásunknak, Frank Feltschernek és Haris Handzicnak is a kezdőcsapatban szavazott bizalmat a találkozón, azonban nem számíthatott Justin Mengolóra, aki az Atlantic Kupa első összecsapásának bemelegítése közben sérült meg – írja a dvsc.hu

A harmadik helyért

Az időjárás nem volt kegyes a csapatokhoz, szakadó esőben indult kilencvenperces útjára a labda, de szerencsére később megszűnt az „égi áldás”. A 7. percben Holman indította tökéletes ütemben Venturát a bal szélen, a fiatal játékos közelről lőtt, de mellé. Néhány minutummal később egy szabadrúgás utáni kavarodást követően Szatmári próbálkozott 10 méterről, a labda a kapu mellett hagyta el a játékteret. Mezőnyfölényben futballozott a piros-fehér együttes, mely folyamatosan próbált helyzeteket kialakítani. A 36. percben aztán megszerezte a vezetést a Loki. Tőzsér kiváló ütemben indította Holmant, aki egészen a kapuig menetelt a labdával, majd kilőtte a hosszú alsót. Szűk tíz perccel később megduplázta előnyét a cívisvárosi egylet: Holman harcosan szerzett labdát középen, majd passzolt Feltschernek, aki gyönyörűen lőtt a bal alsó sarokba.

A szünetben a kapuban cserélt Leonel Pontes, Braniszlav Danilovicsot Verpecz István váltotta, majd nem sokkal később Holman helyett Osváth érkezett. Az 56. percben az Aarhus előtt is adódott egy nagy lehetőség, Petersen lövését védte Verpecz, a kipattanót pedig fölé lőtte a dánok csatára. Az 59. minutumban újabb dán-próbálkozás, Olsen 11 méterről nem talált kaput. Négyes csere volt a Lokinál a 70. percben, Handzic, Feltscher, Szatmári és Jovanovic hagyta el a pályát, Szilvási, Takács, Ferenczi és Kóródi érkezett.

A 73. percben Ventura lőtt ballal 20 méterről, a kapus fogta a labdát. A 81. minutumban Lundingot ugratták ki a társak, Verpecz azonban újfent hárított.

Ezzel a győzelemmel a csoportja második helyét szerezte meg a Loki, mely a másik csoport második helyezettjével, a Shakhtar Donyeck együttesével játszik az Atlantic Kupa harmadik helyéért. A találkozót február 6-án, hétfőn rendezik 16 órától.

HBN


DVSC–Aarhus 2–0 (2-0)

Bela Vista Stadion. Vezette: Dubravsky (Podany, Melichar)

DVSC: Danilovics (Verpecz, 46.) – Jovanovic (Kóródi, 70.), Szatmári (Szilvási, 70.) Brkovics, Barna – Feltscher (Ferenczi, 70.) Tőzsér, Szekulics, Ventura (Könyves, 83.) – Holman (Osváth, 52.) – Handzic (Takács, 70.)

Aarhus: Steffen – Thogersen, Khodzhaniazov (Sverisson, 84.), Christensen, Buur – Stage (Gribenco, 73.) – Petersen, Olsen, Bjarnason, Junker (Lunding, 71.) – Zacho (Kaastrup, 73.)

Gól: 1-0 Holman (36.), 2-0 Feltscher (44.)


Fertőzést kapott Horváth Zsolt, meg is kellett műteniFertőzést kapott Horváth Zsolt, meg is kellett műteni

Debrecen - Dr. Horváth Zsolt január 10-én megkezdte a felkészülést a DVSC-vel, nem sokkal később azonban megbetegedett. Orvosi vizsgálatokra járt, hogy fény derüljön arra, mi okozza a gyengeséget és a rosszulléteket. Mint kiderült, a középpályás bakteriális fertőzést kapott, amelynek következtében súlyos, gyulladásos folyamat indult be a szervezetében.

 

 

 

Két hét múlva DVSC-Fradi!Két hét múlva DVSC-Fradi!

Debrecen - Hétfőtől kezdődik a jegy- és bérletárusítás neten, illetve a stadionban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!