Sport

2017.06.20. 12:23

A tetovált tanárnő gyúr és énekel

Debrecen - Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Dézsán Enikő kívül-belül színes egyéniség.

Debrecen - Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Dézsán Enikő kívül-belül színes egyéniség.

Nem is feltétlenül a legutóbbi NABBA WFF nemzetközi versenyen, a sport modell kategóriában elért ötödik helyezése keltette fel a kíváncsiságunkat Dézsán Enikő iránt, bár kétség kívül rendkívül sok befektetett munkával érte el ezt a dicséretes eredményt. Inkább az késztetett bennünket arra, hogy személyesen felkeressük a Chili Fitness sportolóját, amit edzője, Jenei István mondott róla, jelesül, hogy a debreceni tanárnő igen színes egyéniség.

Mehet a krémes is

Enikő második éve tanít testnevelést a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban, ezért arra kérdeztünk rá rögtön, mit szóltak a tanítványok az egész karját beborító, sok színben pompázó tetkó láttán. - Először meglepődtek a tetoválásaim láttán, az biztos - nyilatkozta a Naplónak. - Azóta viszont nagyon pozitívan állnak hozzám, talán azért, mert úgy érzik, példát mutatok nekik, persze nem a tetkókkal, hanem a sporttal. Aktívan mozgok mindennap, odafigyelek rá, miként étkezem, ezt próbálom átadni nekik is. Szoktam mondani, adjanak bele mindent, mert a tesióra ingyen van, később fizetniük kell azért, hogy megmozgassa őket valaki egy teremben - mesélte mosolyogva.

Fotó: Molnár Péter

A tanárnő nem tudja, ez mennyire küldetéstudat nála, mint mondja, mindig is így élt. - Sosem fogyókúráztam, szerintem nem is szabadna odáig eljutni, hamarabb kell a testünkre odafigyelni.

Ajánlatos tudatosan élni, nem lezabálni az egész asztalt, és ünnepek alatt is mértékletességet kell tartani.

Én is eszem mindent, krémest is akár, de nem egy egész tepsivel, csak egy darabot.

Dezy Teacher, az énekes

Enikő két éve kezdett el versenyezni, miután már sokan kérdezgették, miért nem indul el egy viadalon. - Magammal meg vagyok elégedve, de kihozni magadból a legtöbbet egy cél érdekében, az egy másfajta küldetés. Amíg plusz adrenalint termelt, hogy felállok a színpadra, addig csináltam. Most éppen elértem azt a pontot, hogy belefásultam, ezért most más kihívást keresek. Jelentkeztem az egyik kereskedelmi csatorna kőkemény állóképességet, erőt és ügyességet kívánó vetélkedőjébe, két castingon már túljutottam. Úgyhogy most újra érzem azt a fűtöttséget, ami hiányzott - magyarázta a sportoló.

Fotó: Molnár Péter

Naponta nagyjából két órát tölt a teremben, ebből egy órát tréningezik és mellette foglalkozik a személyi edzettjeivel is. - Sokszor azzal van problémám, hogy kevés mindenre egy nap,

a 24 órából 36-ot csinálni nehéz feladat, különösen három gyerek mellett.

Délelőtt tanítok az iskolában, utána rohanás haza, főzés, takarítás, amire éppen szükség van, este pedig irány a terem. A hétvége azért lazább, az teljesen a családé. A gyerekek egyébként a versenyidőszakot nehezen viselik, mert olyankor házisárkánnyá válok. A szénhidrát megvonása nagyon durván hat az idegrendszerre, egy szikra elég, és már robbanok. Az iskolában is szóltam a gyerekeknek, hogy a versenydiéta végefelé vagyunk, úgyhogy vigyázzanak! De tolerálják ezt, csöndben vannak, vigyázzállásban még levegőt sem vesznek. Jó viszonyban vagyunk, nagyon szeretem a diákokat, és imádok tanítani - jelentette ki Dézsán Enikő, aki nem hagyott fel végleg a versenyzéssel sem.

Bár teljesen be van táblázva a pedagógus, azért egy érdekes hobbira még szakít időt. - Nagyon szeretek énekelni, a tanévzárón is előadtunk egy dalt az egyik kislánnyal. Londonba ki is küldtem egy általam felénekelt számot, amely felkerült egy lemezre odakint. Kértek tőlem egy művésznevet, a nevemből és a foglalkozásomból adódott össze a Dezy Teacher.

Úgy vélem, nem tudok énekelni, csak merek. Adjatok egy mikrofon, és nyomjuk! Akinek nem tetszik, az úgyis arrébb megy, akinek meg bejön, az oké!

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!