Sport

2018.08.18. 15:04

A hőséget is legyőzték, éremeső a jutalmuk az atlétáknak

Debrecen - Július utolsó hétvégéjén rendezték meg Budapesten a 36. Szenior Atlétikai Országos Bajnokságot.

Debrecen - Július utolsó hétvégéjén rendezték meg Budapesten a 36. Szenior Atlétikai Országos Bajnokságot.

A DEVAK csapata 4 versenyzője távollétében 10 atlétával vett részt az eseményen, de így is szép sikert ért el, hiszen 18 érmet zsebelt be: 8 aranyat, 9 ezüstöt és 1 bronzot, ami az élmezőnyt jelentette összesítésben. A csapatból három érmet szerzett: Bakk Gyula, Ignáth Antal, Moldvai István és Zsilinszky Pál.

Nem találtak legyőzőre

Versenyszámában a legjobbnak bizonyult Kertészné Szentesi Éva (kalapácsvetés), Ignáth Antal (hármas- és távolugrás), Zsilinszky Pál (300 méter gát- és 200 m síkfutás), Bakk Gyula (magasugrás), Hevessy Tibor (kalapácsvetés) és Tomkovics József (800 m síkfutás). Ezüstérmet szereztek: Moldvai István (400 m, 800 m és 1500 m síkfutás), Bakk Gyula (100 m és 200 m síkfutás), Hevessy Tibor (diszkoszvetés és nehéz-kalapácsvetés), Várhelyi Tamás (magasugrás), valamint Balogh Józsefné (200 méter síkfutás).

A Tomkovics József, Szőllősi István, Zsilinszky Pál, Ignáth Antal összeállítású 4×100 méteres váltó pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel a nap végén.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!