Választás 2024

2024.04.22. 18:04

Ez a polgármester is bekerülhet a hajdú-bihari közgyűlésbe, mutatjuk a Fidesz-KDNP listáját

A polgármesterek, önkormányzati képviselők és európai parlamenti képviselők mellett június 9-én a vármegyei közgyűlés tagjait is megválasztják a választópolgárok. A jelölteket tartalmazó lista összeállításához szükséges aláírásokat elsőként a Fidesz-KDNP adta le. A listát Pajna Zoltán, vezeti, aki a pártszövetség vármegyei elnökjelöltje is.

Bekecs Sándor

Balról: Kósa Lajos, Pajna Zoltán és Korbeák György a hétfői sajtótájékoztatón

Forrás: Kiss Annamarie

A június 9-én esedékes választásokon nemcsak önkormányzati képviselőket, polgármestereket és európai parlamenti képviselőket, de a vármegyei közgyűlés tagjait is megválasztják. A Fidesz-KDNP hétfő reggel a szükséges ajánlások több mint kétszeresét adta le, így Hajdú-Biharban elsőként állíthat jelöltlistát. A kormánypárt jelöltjeiről Kósa Lajos, Pajna Zoltán és Korbeák György tartottak sajtótájékoztatót.

Kósa Lajos, a Fidesz Hajdú-Bihar vármegyei elnöke elmondta, a listát a jelenlegi közgyűléselnök, Pajna Zoltán vezeti, őt követi egyik alelnöke, Bulcsu László, majd Kiss Attilával, Hajdúböszörmény polgármesterével, Czeglédi Gyulával, Hajdúszoboszló polgármesterével és Ménes Andreával, Vámospércs polgármesterével folytatódik a sor. A listán 41 jelölt szerepel.

Kósa Lajos, a Fidesz Hajdú-Bihar vármegyei elnöke
Kósa Lajos, a Fidesz Hajdú-Bihar vármegyei elnöke
Forrás: Kiss Annamarie

– Pajna Zoltán egyúttal a Fidesz-KDNP jelöltje a vármegyei önkormányzat elnöki tisztségére – emelte ki a honatya. Mint ismertette, a vármegye 40 településén állít jelöltet a helyhatósági választásokon a Fidesz-KDNP, további 6 településen pedig olyan függetlenek indulnak, akiket ez a pártszövetség támogat.

Ezek jellemzően a vármegye nagyobb települései, a lakosságuk a Hajdú-Biharban élők 80-85 százalékát teszi ki. Jelöltállításban messze mi vagyunk a legerősebb szervezet

– tette hozzá. Megjegyezte, jelenleg 16 főt delegál a pártszövetség a közgyűlésbe, bíznak benne, hogy legalább ugyanennyi fővel folytathatják a munkát június 9 után.

Tovább építenék Hajdú-Bihar vármegyét

– A listán szereplő 41 fő mind azért dolgozik, hogy tovább, s minél jobban fejlődjön Hajdú-Bihar vármegye. Pajna Zoltán elnökként 2014 óta vezeti a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzatot, politikailag és a területfejlesztés területén is kiemelkedő eredményeket ért el – emelte ki Korbeák György, a KDNP Hajdú-Bihar vármegyei elnöke.

Korbeák György, a KDNP Hajdú-Bihar vármegyei elnöke
Korbeák György, a KDNP Hajdú-Bihar vármegyei elnöke
Forrás: Kiss Annamarie

Hozzátette, az elmúlt napokban több ezer aláírást gyűjtöttek a szervezet aktivistái, de a következő időszakban is folytatják, hogy lehetőleg minél több választópolgárhoz személyesen is eljussanak, s bemutathassák az eddigi eredményeket, jövőbeni célkitűzéseket. Továbbá megjegyezte, a Fidesz-KDNP 2006 óta vezeti a vármegyét.

Rátermett, hozzáértő polgármesterek a listán

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat elnöke ismertette: a vármegyében 266 ezer 869 választópolgár van, a jelölőlista állításához ezek egy százalékának ajánlása szükséges.

A mai napon 5872 aláírást adtunk le a választási irodán, több mint a kétszeresét a szükségesnek

– mutatott rá. Kiemelte, a 41 jelöltjük között 27-en jelenleg is polgármesterek, további 3 fő pedig polgármesterjelölt.

Pajna Zoltán vezeti a Fidesz-KDNP vármegyei listáját, s ő a pártszövetség elnökjelöltje is
Pajna Zoltán vezeti a Fidesz-KDNP vármegyei listáját, s ő a pártszövetség elnökjelöltje is
Forrás: Kiss Annamarie

– Az utóbbi idők egyik legerősebb listája a mostani, hiszen olyan felkészült településvezetők vannak rajta, akik az elmúlt években bizonyították hozzáértésüket, rátermettségüket – jegyezte meg. Újságírói kérdésre pedig hozzátette, Tasi Sándor azért nem szerepel a listán, mert más feladatai lesznek a jövőben.

A Fidesz-KDNP vármegyei listája

  1. Pajna Zoltán
  2. Bulcsu László
  3. Kiss Attila
  4. Czeglédi Gyula
  5. Ménes Andrea Marian
  6. Muraközi István
  7. Tóth Attila
  8. Dr. Kovács Miklós
  9. Csáfordi Dénes
  10. Terdik János
  11. Dr. Csiszár Imre
  12. Szegi Emma
  13. Porkoláb Gyula (KDNP)
  14. Nagy Lajos (KDNP)
  15. Simon Zoltán
  16. Kovács Zoltán
  17. Kiss Tibor
  18. Szőllős Sándor
  19. Tóth Ferenc
  20. Maczik Erika
  21. Horváth Zoltán
  22. Tímár Zoltán
  23. Vadász Ferenc
  24. Takács József
  25. Tarsoly Attila
  26. Szabó Csaba
  27. Dr. Miluczky Attila
  28. Zara András
  29. Verő Tünde
  30. Kocsis Róbert
  31. Dr. Fekete Péter
  32. Rácz Anikó
  33. Barabás Károlyné
  34. Tiszai Károly
  35. Szalay Csaba
  36. Dr. Nagy János
  37. Erdős Tibor
  38. Szimáné Tóth Erzsébet
  39. Majoros Petronella
  40. Nagyné Legény Ildikó
  41. Fórizs László

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában