Debrecen hírei

2018.06.04. 17:29

Fiatalok a kábítószer ellen

Debrecen - A szenvedélybetegségek ellen próbálják meg minél szélesebb körben felvenni a harcot.

Debrecen - A szenvedélybetegségek ellen próbálják meg minél szélesebb körben felvenni a harcot.

Összesen 12 ötfős csapat vett részt a Forrás Lelki Segítők Egyesülete és a Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) által szervezett, Legyen más a szenvedélyed! című vetélkedőn, amely során a diákok jobban megismerhettek egy-egy függőséget, valamint azt, hogy hogyan lehet ezeket felismerni.

A verseny során különböző sportos és logikai játékokban mérhették össze az erejüket és tudásukat. A vetélkedő célja az volt, hogy felkészítsék a diákokat a felelősségvállalásra, megismertessék velük a segítségnyújtás formáit, valamint bemutatni azokat a szabadidős tevékenységeket, amelyek segíthetnek a függőség leküzdésében. Emellett egy rendőrségi előadást is meghallgathattak a drogok káros hatásairól, illetve egy kábítószer-kereső kutyát is megnézhettek „bevetés” közben.

Harc a függőség ellen

Dr. Papp Csaba, a KEF elnöke kifejtette, nem csak ital- és kábítószer-függőség létezik, hanem játék- és videojáték szenvedély is, amely ugyancsak komoly problémát okoz mind a fiataloknál, mind az idősebb korosztálynál.

- Próbálunk minél többet tenni azért, hogy felhívjuk legfőképpen a fiatalok figyelmét arra, hogy ezek a függőségek valós veszélyeket hordoznak magukban. Éppen ezért a június 26-ai Kábítószer-ellenes Világnap témáját egy egész hónapra bontottuk le. Így júniusban azon dolgozunk, hogy minél szélesebb körben ismertessük, hogy hogyan lehet segíteni azoknak, akik valamilyen szenvedéllyel küzdenek – hangsúlyozta az elnök. Hozzátette, az egyik legfontosabb az, hogy a fiatalok egymáson is észrevegyék a függőség jeleit, hogy a szenvedélybeteg mihamarabb segítséget kapjon.

BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!