Életmód

2018.09.30. 11:33

A ruhásszekrény rendszerezése

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A ruhák rendszerezése a selejtezéssel kezdődik. Amikor egy ruhatár rendezetté válik, olyan, mintha elmentél volna egy klassz bevásárlásra, mert egy csomó olyan ruhadarabod fog előkerülni, amit már rég elfelejtettél.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A ruhák rendszerezése a selejtezéssel kezdődik. Amikor egy ruhatár rendezetté válik, olyan, mintha elmentél volna egy klassz bevásárlásra, mert egy csomó olyan ruhadarabod fog előkerülni, amit már rég elfelejtettél.

Készíts ki 5 nagy dobozt vagy zsákot! Írd rá a következőket: Cserebere – barátoknak. Jótékonysági csomag. Kinőtt ruhák (gyerekeknél). Még nagy ruhák (gyerekeknél). Visszaadni (ha vannak nálad kölcsönruhák).

Érdemes rászánni az időt a selejtezésre, mert sokszor nem kell nagyobb szekrényt venni, elég, ha csak azokat a dolgokat tartjuk a szekrényben, amiknek ott van a helye.

Marie Kondo Rend a lelke mindennek című könyvével világszerte milliókat tanított meg arra, hogyan szüntessék meg a káoszt otthonukban és az életükben. A számos nyelvre lefordított könyv segítségével megszabadulhatsz olyan holmik­tól, amikre semmi szükséged nincs, és csak olyan dolgok fognak körülvenni, melyek örömet okoznak. Ebből a könyvből szemezgetett a Kuffer.hu.

Elsőként minden szükségtelen holmit dobj ki!

Hogy a lakásban tökéletes rend lehessen, abba kell hagynod a dolgok egyik helyről a másikra történő rakosgatását. Döntsd el, melyik érdemes arra, hogy veled együtt maradjon a lakásban. Így képes leszel helyet teremteni azoknak a holmiknak, melyeket valóban a magadénak érzel.

Végy mindent a kezedbe, és tedd fel a kérdést: örömet okoz nekem ez a holmi? Csak azokat tartsd meg, amikhez pozitív érzéseid kapcsolódnak. Olyan dolgokkal vedd magad körül, melyekből erőt és magabiztosságot meríthetsz. Ez mindenre vonatkozik, a szoknyáktól kezdve a könyveken át a fényképekig.

Sokan szobánként rakják rendbe a lakást, így rengeteg felesleges holmit is megtartanak, mert nem is tudják, mennyi van belőle. Marie Kondo azt tanácsolja, először kategorizáljuk a dolgokat, és csak azután döntsünk, hogy mit akarunk megtartani. Így a teljes mennyiséggel tisztában leszünk, és ki tudjuk válogatni a kategóriából a legjobbakat, amik maradhatnak.

Ha függőlegesen rakod el a holmikat, nem fogsz elfeledkezni róluk, nem fognak eltűnni más holmik alatt, és könnyebben rendben tarthatók lesznek.

Forrás: A rendrakás és rendszerezés japán művészete (Kuffer)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!