online alapozás

2020.06.05. 15:02

A gyorskorcsolya még mindig virágzik

A járvány idején sem hagytak fel az edzésekkel a Debreceni Jégvirág KSE tagjai.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A koronavírus elterjedésével előrehozott pihenőt kaptak a debreceni gyorskorcsolyások, azonban a jégcsarnok ideiglenes bezárásával sem álltak le teljesen az edzések. Az egyesület jelenlegi helyzetéről Lengyel Anikó elnök beszélt a Naplónak.

Új jelentkezők

A Jégvirág elnöke szerint a tavalyi évhez képest csökkent a tagok száma, de nem számottevően. – Sajnos néhány növendékünk a továbbtanulás miatt nem tudott kellő mennyiségű időt fordítani a sportra, voltak, akik pedig elköltöztek Debrecenből. Tartottunk nyílt napokat, szabadon látogatható edzéseket toborzó jelleggel, valamint az Európa-bajnokság is sokaknak felkeltette az érdeklődését, azonban mire a jelentkezésre került volna sor, felütötte a fejét a koronavírus. Egy-két új fiatal – főként kisgyermek – így is tudott csatlakozni, ami remek hír – mondta a szakember.

Tart a felkészülés

Az egyesület egész szezonja lerövidült a veszélyhelyzet miatt, tudtuk meg Lengyel Anikótól. – Egy átlagos évben még áprilisban is szoktunk edzeni. Idén márciusban azonban kihirdették a veszélyhelyzetet, és így nemcsak a maradék versenylehetőség, de a jégen való gyakorlás ideje is lecsökkent. Remélhetőleg augusztusban újraindulhat a jégcsarnokban való tréningezés, szeretnénk azonnal egy kéthetes intenzív edzőtábort tartani ekkor. Szeptembertől pedig jó lenne versenyeken is szerepelni már. A kijárási tilalom alatt online tartottuk az alapozást, az enyhítéseknek köszönhetően pedig nemrég a csoportos száraz edzéseket is el tudtuk kezdeni, heti három alkalomra lebontva. A nyár folyamán koordinációs, állóképesség- és gyorsaságfejlesztő tréningek alkotják majd az edzéseket, a jégcsarnok megnyitásáig – tette hozzá az egyesület elnöke.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!