Örömkönnyek a buszon

2021.04.09. 17:00

Egy szebb naphoz nem kell több egy jó cselekedetnél

A sofőr ingyen adott védőmaszkot az utazni készülő idős férfinak.

20201124 Balástya A helyi önkormányzat ingyen biztosít maszkot minden helybelinek. Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország Képen: Tari József a művelődési háznál, kis ablaknál adja ki a maszkot.

Fotó: Illusztráció / MW-archív

Egy kis jóság, ennyi kell a derűs napkezdéshez, semmi más! Minisztori a Berettyóújfaluba tartó távolsági buszról; már át is adjuk a szót Szegedi Katalinnak, aki március 24-én osztotta meg élményét az egyik debreceni Facebook-csoportban – írja a Cívishír.

– A 8.33-as busszal utaztam Berettyóújfaluba. A tépei megállóban egy idős férfi akart felszállni, arca elé tartva egy textil zsebkendőt. A sofőr, aki szerintem a húszas évei végén járhatott, udvariasan közölte, hogy ez szabálytalan, maszk nélkül nem szállhat fel. Viszont azonnal felállt, és kedvesen, türelmesen elmondta: van megoldás. Ekkor a táskájából elővett egy vadonatúj maszkot, amit átadott a bácsinak. Az idős ember megköszönte, és ki akarta fizetni. A sofőr meg még mindig tisztelettudóan közölte, hogy szó sem lehet róla, ez így van jól, vegye fel nyugodtan. A maszkom alatt elmorzsoltam néhány könnycseppet a számomra megható jelenet láttán. Szerintem itt kezdődik a „nagyemberség”. Kedves ismeretlen sofőr: én is köszönöm – zárta megható sorait Katalin.

RL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!