állati sztori Hajdúböszörményből

2019.11.24. 20:00

Egy szobában az ellenséggel: négy madárpókot is tart a pókiszonyos srác

Kocsis Dávidnak pókfóbiája van, mégis együtt él a szőrös lábú egyedekkel.

Fotó: Kocsis Dávid magánarchívuma

Rengeteg fóbiát ismerhetünk, köztük is a leggyakoribb talán a pókiszony, nagyon sokan betegesen félnek a pókszabásúaktól, ami nem meglepő, hiszen nem éppen vonzó külsejű egyedekről van szó. Kocsis Dávid mindig is rettegett a madárpókoktól, a falon ékeskedő kaszáspókot még elhessegeti, viszont a többi póktól irtózik, ennek ellenére ma már négy madárpók boldog tulajdonosa. A huszonnégy éves srác maga sem tudja, miért gyűjti őket, egy dologgal van tisztában, nem tud leállni felhalmozásukkal.

– Egy nagyon jó barátomnak számtalan madárpókja volt, imádja őket, viszont családi okok miatt pár hónapja kénytelen volt megválni néhány számára kedves teremtménytől. Láttam, mennyire szereti őket, így úgy voltam vele, egye fene, magamhoz veszek egy madárpókot.

„Egyszer rakták a kezembe, azonnal ledermedtem, mozdulni sem bírtam, mégis úgy érzem, szükségem van rájuk”

– árulta el a Naplónak.

Agresszív viselkedés

Dávid bárkinek is meséli a pókokkal való viszonyát, a hallgatók közül senki nem hinne a fülének: egy srác, aki retteg a pókoktól, mégis megosztja négy egyeddel a szobáját. Ilyenkor persze jöhetnek a kérdések:

  • Hogy képes elaludni?
  • Hogyan eteti a madárpókokat?
  • A családja miként fogadta az új szenvedélyt?
  • – Csipesszel etetem a kedvenceimet, akiknek egyébként agresszív viselkedésük jelzi, ha üres a pocak. A családomat nem zavarja az új hóbort, annyit kértek, hogy a kutyákat ne bántsák, de persze erre mindenképpen ügyelek. Éjszaka nem félek, hiszen olyan terráriumban vannak, melynek van fedele, így nem tudnak kimászni, legalábbis bízom benne – mondta nevetve.

    Fotó: Kocsis Dávid magánarchívuma

    „Óriási” méretek

    A példányok kedvenc eledele a csokicsótány, azonban félő, hogy egy idő után ez kevés lesz, hiszen vannak olyan madárpókok, mint például a brazil óriás madárpók, amely akár 28 centiméteresre is nőhet, fogai pedig elérhetik a 2 centiméter hosszúságot.

    „Belegondolni sem merek, milyen nagyra nőhetnek a pókjaim, azonban még a negyediket el sem hoztam a kereskedésből, de már a következőn gondolkodom. Nem tudom, hol fogom meghúzni a határt, de egy biztos: még nagyon sokan lesznek”

    – tette hozzá végül.

    NE

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!