HAON - PR cikk

2019.05.10. 18:59

Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián: A pál utcai fiúk

A Kossuth-díjas Dés László és az eMeRTon-díjas Geszti Péter nagy sikerű családi musicalje közkívánatra ismét a Nagyerdei Szabadtérin!

Molnár Ferenc világhírű regénye alapmű az emberi társadalom természetéről, a hősiesség, az árulás, az esendőség és a hazaszeretet fogalmáról. Nemecsek, Boka, Áts Feri és a többiek örök példák, örök kortársaink.

A klasszikus alapmű A dzsungel könyve című musical szerzőinek tollából ezúttal nem gyerekek, hanem ifjú emberek konfliktusaként szólal meg. A drámai helyzetek így még keményebbek, melyeket tovább fokoznak a mai hangzású zenék és dalszövegek. A veszprémi Pannon Várszínház egész estés produkciójában döntő szerepet játszik a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság ereje, humora, az eredeti mű katartikus üzenete.

Főbb szereplők: Kiss T. István, Szelle Dávid, Szente Árpád Csaba, Zayzon Csaba, Punk Péter, Molnár Ervin, Ruff Roland, Gábor Márkó, Farkas-Csányi Attila, Gönczi Jakab, Magyar János, Kékesi Gábor, Keresztesi László, Lenchés Márton, Kovács Gábor

Rendező: Vándorfi László

Előadja a Pannon Várszínház.

Molnár Ferenc regénye nyomán a színpadi változat kialakításában részt vett: Marton László és Radnóti Zsuzsa, Török Sándor átdolgozásának néhány elemét felhasználva.

A zenés játék a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. és a Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség Kft. engedélyével kerül bemutatásra. Molnár Ferenc örököseit Magyarországon a Hofra Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.

2019. július 29. 19.00 (esőnap: július 30.)

Az előadás hossza (egy szünettel): kb. 165 perc

(hirdetés)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!