PR cikk

2019.07.26. 12:20

Ezért növekednek szinte folyamatosan a lakásárak Debrecenben

Címkék#pr cikk

Debrecen oktatási intézményeivel, elhelyezkedési és szórakozási lehetőségeivel kétségkívül népszerű nagyvárosnak számít.

Ez az ingatlanpiac árainak alakulásán is meglátszik. Van azonban még valami, ami miatt a város iránt minden korábbinál nagyobb kereslet mutatkozik. Igen, nem más ez, mint az itt épülő BMW gyár.

BMW gyár épül Debrecenben

A debreceni BMW gyár beruházás értéke meghaladja az egymilliárd eurót, és 560 focipályányi területen épül majd fel a hatalmas komplexum. A pályakezdőknek, és a tapasztalt mérnököknek is kiemelt fizetést kínál majd a cég, ezért már most hatalmas a kereslet a város iránt. A beruházás természetesen a debreceni lakások árára is jelentősen rányomja a bélyegét, és akár 30 százalékos árnövekedés is várható a területen. A gyár a tervek szerint több mint ezer munkahelyet kínál majd a szakemberek számára.

Növekvő ingatlanárak, hatalmas kereslet

A gyár építése természetesen nem csak a munkavállalók életére lesz pozitív hatással, hanem a kereskedelemre is. Rengeteg szakember érkezik majd várhatóan a térségbe, akiknek nem csak szállásra van szükségük, hanem a mindennapi megélhetést is a városban kívánják majd megoldani. A kecskeméti fejlesztések is hasonló hatással voltak a területre egykor, és az ingatlanpiacon máig érvényesül hatása annak, hogy mekkora komplexum található a város határában.

Nem csak a használt lakások árát és keresletét befolyásolja egy ilyen jelenség, hanem a befektetők is igen vonzónak tartanak egy ekkora népszerűségnek örvendő területet. Várhatóan Debrecenben is megnő az építkezések száma, és az új ingatlanok iránt érdeklődők minden korábbinál szélesebb választékkal találkozhatnak majd.

Panelek 23 milliótól

Ugyan a 23 millió környékén még mindössze csak 41-48 négyzetméteres lakásokhoz juthatunk hozzá, de így is sokan érdeklődnek a debreceni viszonylatban kifejezetten olcsónak számító használt ingatlanok iránt. Ha családdal szeretnénk költözni, és az sem mindegy számunkra, hogy mennyire jó állapotú lakás mellett tesszük le a voksot, akkor a debreceni lakások között inkább a 30 millió környékén érdemes nézelődni. Ennyiért már háromszobás társasházi ingatlanhoz juthatunk hozzá, ami egy család számára kiválóan alkalmas.

50 millióért vállalkozásra is alkalmas ingatlan

A debreceni ingatlanpiacon szép számmal megtalálhatóak olyan eladó házak is, amelyek akár saját vállalkozás beindítására is megfelelőek lehetnek. Ilyenkor minden az elhelyezkedésen múlik, hiszen ha megfelelő helyszínen sikerül házat vásárolni, akkor kihasználhatóak a város egyre inkább pörgő gazdaságában rejlő lehetőségek.

Medencés luxusház 100 milliós vételáron

Mielőtt azt gondolnánk, hogy a debreceni lakások ára megáll 50 millió környékén, érdemes tudni, hogy ennél sokkal mélyebben is a zsebünkbe nyúlhatunk, ha prémium kategóriás házat szeretnénk magunkénak tudni. 100 milliós árért cserébe például 500 négyzetméteres telekkel rendelkező, tíz éve épült ingatlant kaphatunk a startlak.hu szerint, ráadásul a lakóterület 170 négyzetmétert foglal magába, ami egy népes család számára már ideálisnak bizonyul.

Debrecen a városban elérhető komplex lehetőségeknek köszönhetően már korábban is nagy népszerűségnek örvendett. A beruházások és a jelentős mértékben növekvő munkahelyek azonban egyértelműen abba az irányba mutatnak, hogy a debreceni lakásárak egy idő után garantáltan elrugaszkodnak majd a valóság talajától. A város kínálta lehetőségek miatt azonban- Kecskeméthez hasonlóan- még így is kiemelt kereslet mutatkozik majd az értékesíteni kívánt ingatlanok iránt.

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!