PR cikk

2019.10.15. 15:03

Ha beköszönt a hideg

Amint a nyár lecsengésével eljönnek a hidegebb idők, megérkezik az ősz és elkezdenek hullani a levelek, mindenki jobban szereti a meleg szobájából végignézni az évszak hidegebbre történő változását.

Amennyiben még nem szeretné bekapcsolni a kazánt, begyújtani a radiátorokat, fát vágni a kandallóba, vagy még nincs itt az ideje a központi fűtés elindításának tökéletes megoldásnak számíthat egy olajradiátor beszerzése.

Az olajradiátor olyan fűtőtest, mely régen és még napjainkban is a leghatékonyabb és legbiztonságosabb eszköznek számít. Az olajradiátor, mint ahogyan azt a neve is hűen tükrözi, szilikon olajjal van töltve, amit az elektromos áramhoz csatlakoztatva egy fűtőszál melegít fel. A fém résztől az olaj által a fűtőszál teljes mértékben el van választva, így a burkolat semmilyen esetben sem kerülhet áram alá.

Az olajradiátor átmeneti vagy kiegészítő fűtésnek kiváló lehet, azonban más nyugat európai országokban, ahol a tél enyhébb, mint hazánkban, akár fő hőforrásként is funkcionálhat.

Az olajradiátor előnyei és hátrányai

Az olajradiátor egy hordozható eszköz, mely kerekekkel rendelkezik. A szoba nagyságához mérten és a funkciójának figyelembevétele alapján különböző teljesítményű fűtőtest közül válogathat. Nagyon gyorsan és nagyon hatásosan melegíti fel a helyiséget, majd tartja meg a hőt hosszú órákig kikapcsolást követően is.

A felhasznált energia több, mint 90%-át hasznosítják. Mivel nem rendelkezik ventilátorral, ezért semmilyen zajt nem ad ki, nagyon csendes és kellemetlen, égett szaga sincsen. Élettartamát tekintve akár 15-20 évig is működőképes, mivel nincs olyan alkatrésze, mely el tudna romlani, csupán az idő vasfoga látszik meg rajta. Biztosan az Ön garázsában is lapul egy olyan olajradiátor, mely még a nagyszülei tulajdona lehetett.

Hátránya közé tartozik, hogy ha még termosztáttal is rendelkezik, nehéz pontosan beállítani a kívánt hőfokot, valamint hatékonyságával egyetemben áramfogyasztása is elég magas a többi fűtőtesthez képest. Felügyelet nélkül ezt az eszközt sem ajánlatos a lakásban bekapcsolva hagyni.

Egyéb megoldás: elektromos konvektor vagy hősugárzó

A legegyszerűbb fűtőtestnek a hősugárzó számít, mely egyetlen fűtőszállal rendelkezik, mely áram hatására hőt ad le. A hatás fokozható, ha egy hőtükröt illesztenek a fűtőszál mögé, így a sugárzás iránya központosítható. Azonban amikor a fűtőszál már a lemezburkolat alján található, és a tetején áramlik a hő, akkor már elektromos konvektorról beszélünk. Sajnos mindkét típus elég megbízhatatlan, kevés hőt tud sugározni, és vigyázni kell, mivel a közelben lévő gyúlékony anyagok könnyen lángra kaphatnak.

Amennyiben Ön is szeretné otthona melegéből csodálni a természet változásait, akkor keresse fel a BestMarkt fűtőtest kínálatát, mivel már több mint 60-féle fűtőtest közül válogathat igényeinek megfelelően.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!