HAON - PR cikk

2019.05.16. 15:40

Mit érdemes figyelembe vennünk villanybojler választásánál?

Ki ne ismerné a villanybojlereket, amik egykoron semmiképpen sem hiányozhattak egyetlen fürdőszoba felszereltségéből sem? Nagy méretű, fehér színű és ovális alakú szerkezetek, melyeknek azt köszönhetjük, hogy az esti vagy reggeli tusolás vagy fürdés alkalmával melegvíz áll a rendelkezésünkre.

Hogyha valaki a jelen pillanatban épp villanybojler vásárlását fontolgatja, akkor teljes joggal merül fel benne a kérdés, hogy mi alapján válassza ki a számára ideális készüléket? Mi számít egyáltalán jó villanybojlernek? Hogyan döntsön a vásárlás során, és milyen szempontokat vegyen figyelembe egy hétköznapi felhasználó?

Az biztos, hogy nehéz általánosságokat megfogalmazni a villanybojler vásárlást illetően, hiszen ez mindig egyedi tényezőktől függ. Ettől függetlenül ebben a bejegyzésben megpróbáljuk összegyűjteni azon szempontokat, amikre azért nem árt odafigyelni villanybojler választásánál.

Mekkora lesz a melegvíz igény?

Talán ez az egyik legfontosabb szempont, ezért célszerű először ezzel foglalkoznunk.

A kérdés tisztázásához először azt kell tudnunk, hogy pontosan hova is szeretnénk a villanybojlert, és hány személy fogja azt majd használni. Egy nyaralóba vagy hétvégi házba bőven elegendő lehet egy 50 literes bojler is. Otthoni környezetben 1 – 2 vagy maximum 3 fő számára pedig a 80 literes készülék jelent optimális választást.

Abban az esetben, ha egy nagyobb családról beszélünk több gyerekkel, akkor ott már a 120 literes kivitel a javasolt.

Mennyi meleg vízre lesz egészen pontosan szükség?

A következő lépés azt átgondolni, hogy mennyi vizet kell majd rendszeresen megtermelnie a készüléknek.

Ehhez ismerni kell a tisztálkodási szokásokat, vagyis hogy a család tagjai a gyors zuhany vagy sokkal inkább a hosszas fürdőzések hívei. Emellett pedig számításba kell még venni azt is, hogy kizárólag a tisztálkodáshoz vagy ezen felül még a mosogatáshoz is kell-e majd vizet termelnie a bojlernek.

Ezeket a szempontokat érdemes alaposan kiszámolni és átgondolni, mert a helyesen választott bojler mérettel kényelmesebb lesz az élet is, hiszen nem fog minden este kifogyni a család a meleg vízből.

Egyéb kérdések

Ha sikerült megválasztani a tárolókapacitást, jöhet a bojler mérete. Precíz számításokkal pontosan meg kell mérni, hol és hogyan fog majd elférni a fürdőszobában.

Ezután azt is számításba lehet venni, hogy számunkra egy alapfunkciókkal rendelkező vagy egy komplexebb bojler a szimpatikusabb. Lesz-e éppenséggel szükségünk majd energiatakarékos funkciókra, digitális kijelzőre, mennyire fontos a külső szigetelés minősége, és mennyire kell majd a manuális szabályozó gomb.

Végül pedig le kell tennünk a voksunkat a gyártó mellett. A külföldi verziók közt széles a skála a gyenge és a jó minőség között, míg a magyar gyártmányok ennél egységesebb színvonalat képviselnek. Ha pedig segítségre szorulnánk, a webkazan.hu munkatársai örömmel válaszolnak minden kérdésre.

(PR cikk)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!