Kultúra

2024.04.28. 11:33

Műsor a Tájházak és szabadtéri múzeumok napján Csökmőn

B.Kiss Andrea

A tájházakat ünnepelték Csökmőn is

Forrás: B. Kiss Andrea

Egész délelőtt citeraszótól volt hangos a tájház udvara szombaton. A Hagyományőrző Egyesület tagjai ízes palacsintával kedveskedtek a gyerekeknek, ebédre pedig egy finom marhapörköltet fogyaszthattak el a résztvevők. Április 27-28 ugyanis a Tájházak és szabadtéri múzeumok napja. 

Ebből az alkalomból rendezvénnyel várták az érdeklődőket a csökmői Tájházban április 27-én. A Csökmői Hagyományőrző Egyesület elnöke, Nagy Tibor köszöntőjében elmondta, hogy ez szokott lenni a szezonnyitó rendezvénye az egyesületnek. A köszöntő után a helyi citera együttes színvonalas műsorát hallhatta a közönség, amit Nagy Tibor polgármester beszéde követett. A falu vezetője méltatta az egyesület munkásságát, tevékenységet és egy rendkívüli bejelentést tett azzal kapcsolatban, hogy egy Falukönyv elkészítését kezdeményezték az egyesület elnökével közösen. A könyv elkészítéséhez szükséges anyagi forrást, ami nem kevés, magánszemélyek támogatásából fedezik. 

A délelőtt további részében a gyerekek népi játékokat próbálhatták ki, tárlatvezetés is volt, aztán pedig egy kötetlen beszélgetés során hallhattak információkat Csökmő történetéről az érdeklődők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában