Női labdarúgó Eb-selejtező

3 órája

Egygólos magyar vereség Kispesten

A magyar női labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott a skót csapattól az Európa-bajnoki selejtező rájátszásának első fordulójában, a párharc pénteki első mérkőzésén.

MW

Női labdarúgó Eb-selejtező - Magyarország-Skócia

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Női Eb-selejtező, rájátszás, 1. forduló, első mérkőzés:

Magyarország-Skócia 0-1 (0-0) 

gól: Thomas (60.)

A Bozsik Arénában rendezett mérkőzés előtt századik válogatottsága alkalmából köszöntötték Fenyvesi Evelint. A találkozón végig a vendégek futballoztak fölényben, de Szarvas Alexandra szövetségi kapitány csapata stabilan és jól védekezett, így a szünetig nem született gól.

Térfélcserét követően a szórványos magyar támadások egyikéből Zeller Dóra hagyta ki a meccs addigi legnagyobb helyzetét, ez pedig megbosszulta magát, mert alig néhány perccel később egy védelmi hibát kihasználva előnybe kerültek a szigetországiak. A magyarok a hátralévő harminc percben sem tudtak újítani, így egygólos hátrányból várják a visszavágót, melyet jövő kedden közép-európai idő szerint 20.35-től rendeznek az edinburghi Easter Road Stadionban.

A magyar nemzeti együttes a harmadik helyen zárta az Eb-selejtező B divíziós csoportkörét, így a kontinensbajnoki részvételt két rájátszásos párharc megnyerésével vívhatja ki. Amennyiben túljut az ugyancsak másodosztályban csoportgyőztes skótokon, a finn-montenegrói párosítás győztesével szállhat harcba az Eb-szereplésért november 27. és december 3. között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában