Jégkorong

3 órája

Túl sok tüskét szedett össze a DEAC

Nem sikerült megverni a Fradit a debrecenieknek, ezúttal csak a tisztes helytállásra futotta. Az biztató, hogy a DEAC jégkorongcsapata ötgólos hátrányban sem adta fel.

Haon.hu

Az első fordulóban egy hetessel küldte haza a bajnok Fradit a DEAC jégkorongcsapata az Erste Ligában. A 7–4-es győzelem akkor némi meglepetést jelentett, de tudható volt, vissza akarnak vágni a fővárosiak a Tüskecsarnokban péntek este. Az első próbálkozást Hetényi Zoltánnak kellett hárítania, szépen védett. Nem sokkal később Bán még célt tévesztett, de Razumnyak már egy szép mozdulat után beverte az első gólt. Kicsivel később Hetényi ismét nagyot védett, ki kellett heverni a bekapott találat okozta sokkot. Nem volt nagy a ferencvárosiak nyomása, de uralták a találkozót. Bejött a debreceni első sor, Mozer passza nem sikerült tökéletesre, majd Culigin rontott. Emberelőnybe került a DEAC, 2+2-re ment ki Bán. Volt is vendéghelyzet, Stenson löketét védte a kapus. A feketeleves hátra volt, a dudaszó előtt Kestila mattolta Hetényit.

deac jégkorong, deac, ftc, ferencváros, erste liga, fradi, debrecen, ftc-deac
Hetényi Zoltán, a DEAC jégkorongcsapatának kapusa nem unatkozott ameccsen
Forrás: Tumbász Hédi/FTC-Telekom

Mát ötgólos hátrányban is volt a DEAC jégkorongcsapata

Hideg zuhannyal indult a második játékrész, a DEAC újabb két gólt kapott, innen már nehézkesnek tűnt a felállás a padlóról. Előbb Karenen mattolta Hetényit, pár másodperccel később pedig Razumnyak eldönteni látszott a meccset. Vaszjunyin Artyom időt kért, valami ki kellett ötleniük a debreceniek stábjának. Tyni találata után már öt góllal vezetett a Fradi. Kezdett kellemetlen lenni a helyzet. Bukor Rajmund szépen leporolta a házigazdák hálóját, a szépítés legalább megvolt. A játékrész végén Usztinyenko ütött kapura, elvétette, majd Stenson mentett a saját kapuja előtt. Senfeld bő két perccel a dudaszó előtt lőtt veszélyesen, Földes László védett.

Egy Mihalik András-lövéssel indult a az utolsó 20 perc, ez sem hozott gólt. Galoha löketét Földes védte a bárddal, majd ismét a hajdúsági támadó püfölte rá a pakkot, megint védett az FTC hálóőre.

Volt ellenszere a fővárosiaknak is, Razumnyak próbálkozását hárította Hetényi Zoltán. Válaszul Novotny bombáját hatástalanította Földes. Nyomott a Debrecen, ám túl nagy volt a hátránya. 12 minutum volt hátra, amikor Hetényi két bravúrt is bemutatott, majd Mozer hatalmas lövést eresztett el, Földesről kijött a pakk, Galoha köszönte szépen, és bevarrta. Alig valamivel ezután Mozer megint próbálkozott, Földes László védett. Kettős emberelőnybe kerültek a cívisvárosiak, de csak hasztalan peregtek a percek, megúszták a budapestiek. Már csak négy perc volt hátra, Földes tartotta magát, így 5–2 lett a vége – tudósított a DEAC honlapja.

Erste Liga alapszakasz

FTC-DEAC 5–2 (2–0, 3–1, 0–1)

  • Gól: Razumnyak 2, Kestila, Keranen, Tyni, illetve Bukor, Galoha

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában