vacsorakirály

2020.10.22. 11:40

Most kiszorult a konyhából Sass Dani, de egyáltalán nem bánta

Műsorvezetőként terelt hetven hírességet a gasztronómia felé a szoboszlói gasztroblogger.

Augusztus végén debütált a LifeTV-n a Vacsorakirály című főzőműsor, melyben sztárok vendégelik meg egymást, a menü végén pedig pontozzák is az aktuális házigazdát. A forgatás, mint megírtuk, a napokban ért véget. A csatorna a hajdúszobosz­lói származású Sass Dani gasztrobloggert kérte fel a műsor vezetésére. – Július 6-án kezdtük a forgatást, akkor végeláthatatlan folyamatnak tűnt, nagyjából az is volt. 14 hétig gyakorlatilag folyamatosan forgattunk, csupán egy hét szünetünk volt. Összesen 70 híresség otthonába látogattam el, nagyjából pont akkor történt a vacsora, mint amikor a nézők este 7-től látják a televízióban – beszélt a Naplónak Sass Dani a forgatásról.

– Elképesztően izgalmas volt, hiszen megismertem hetven arcot, láttam, hol élnek, hogyan mozognak a konyhában, de nehéz volt az, hogy minden este öt emberrel kellett beszélgetnem, akiket lehet, korábban nem ismertem. Mindig nagyon gyorsan kellett alkalmazkodnom az új helyzetekhez; bizony, ez hosszú távon nagyon fárasztó, de a szépsége az, hogy új emberekkel, különleges ízekkel és konyhákkal találkoztam – vallja a szoboszlói gasztroblogger.

A napok mindig pontozással zárultak, ekkor a vendégek az adott házigazda teljesítményét értékelték. – A pontozási ceremónia mindig új alapokra helyezte a kapcsolatokat, hiszen az addigi jópofizás, beszélgetés után sort kerítettünk egy őszinte, kritikus értékelésre. A házigazdákat sokszor meglepte az, amikor a jó hangulatban eltöltött vacsora után a vendégek a pontozási ceremóniánál elmondták, mi nem ízlett.

„Érdekes esték voltak, sokszor nehezek, például azon a héten, amikor Baukó Éva és Alekosz is főzött, elég sok vita volt, amit műsorvezetőként komoly feladat volt kordában tartani.”

Nagy megpróbáltatás úgy irányítani a szálakat, hogy ha emberek nem is értenek egyet, de a vége mégis egy értelmezhető pontozás legyen, ahol nem érzelmi alapokon döntenek, hanem az ételek állnak a középpontban – mondta Sass Dani. Hozzátette: – Érdekes volt látni, bizonyos dolgokat ki hogyan közelít meg. Nagyon különleges volt például az Iszak Eszti által készített vegán bacon. Örültem, hogy mindenki akarta ezt az egészet, szívesen mutatott meg magából valamit, törekedett arra, hogy a vendégek jól érezzék magukat.

A gasztroblogger ebben a műsorban kiszorult a konyhából, bár műsorvezetőként is igyekezett jó tanácsokat adni.

Mintha étterembe menne

– Tudtam volna ötleteket is adni. A főzés folyamatát nem láttam, de a vendégeknek azt tanácsoltam: ha nem is értenek hozzá, nézzük meg, hogyan tudunk szakmai alapokon nyugvó értékelést hozni. Azt szoktam mondani, próbáljanak meg úgy tekinteni erre, mintha étterembe mennének. Ha boldogok a fogások miatt, ha jólesik nekik, akkor az valószínűleg jól sikerült étel. A gasztronómiához akkor is lehet érteni, ha nem is ért hozzá az ember. Tény, hogy sok házigazda helyében egy-két dolgot másként csináltam volna, de az volt a jó, hogy most nem nekem kellett főzni – osztotta meg Sass Dani. Arra is kitért: sok helyszín nem budapesti volt, a műsorral beutazták az országot. Sajnos a házigazdák közül senki sem lakott Hajdú-Bihar megyében, ide maximum hozzá jöhettek volna.

Kiss Dóra

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában