recepttel

2021.04.06. 14:55

Süsd meg te is Kapás Bogi húsvéti kalácsát!

Az úszó megosztotta különleges receptjét követőivel, akiknek így nincs más dolga, mint figyelmesen követni a lépéseket.

Fotó: Facebook / Kapás Boglárka

Kalácssütéssel pihente ki Kapás Boglárka a nemrég véget ért országos bajnokság fáradalmait. A debreceni születésű úszó szombaton készítette el a húsvéti finomságot, méghozzá gluténmentesen, vegán töltelékkel, a lépéseket pedig meg is osztotta követőivel Instagramján. A csavar a történetben, hogy ez volt Bogi legelső saját készítésű kalácsa, ezt a fotóra ránézve nem biztos, hogy azonnal megmondanánk.

Alább mutatjuk a hozzávalókat is, először viszont menjünk végig egyenként a lépéseken. Bogi azt írta, hogy a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt összekeverte, majd hozzáadta a meleg tejet, a tojást és az olvasztott margarint. Ezután kidagasztotta, és meleg helyen 40 percig kelesztette. Közben a töltelék hozzávalóit krémesre keverte. Kelesztés után kettéválasztotta a tésztát, és lisztes lapon téglalappá nyújtotta. Egyenlően elosztva rájuk kente a tölteléket, és felcsavarta, majd összefonta őket (mint írja, ő csak kétszer tudtam megcsavarni). A végén egy felvert tojással lekente, és légkeverésen 180 fokon, előmelegített sütőben 25 percig sütötte.

És hát mi tagadás, nagyon pofásra sikerült.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kapas Boglarka (@boglarkapas) által megosztott bejegyzés

A hozzávalók

25 dkg gluténmentes liszt (kelt tésztához való)

20 g cukor

7 g porélesztő (1 tasak)

1 csipet só

140 ml langyos tej (ő kókusztejet tett bele)

1 db citrom reszelt héja

1 tojás (plusz 1, amivel a tetejét kikenjük a végén)

30 g olvasztott margarin

a töltelékhez:

25 dkg mascarpone (ő vegánt használt)

2 ek. holland kakaópor

80 g cukor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában