Felidézte emlékeit

2 órája

Sass Dani szerint belülről kevésbé drámai a Konyhafőnök, mint a tévében

Döntőzött a Konyhafőnökben, és még számos műsorban próbálta ki magát, főállásban pedig egy reklámügynökség kreatív igazgatójaként dolgozik. Noha rengeteg lábon áll, mégis egyszerű hajdúszoboszlói srácnak tartja magát Sass Dani, aki nemrég ellátogatott a Haon podcast stúdiójába.

Balogh Efraim

Sass Dani sikereiről, nehézségeiről, a megfelelési kényszerről és a kiégésről is mesélt a Haon podcast adásában.

Forrás: Kiss Annamarie

Megjárta a Konyhafőnököt, majd sok más műsorban is kipróbálta magát, időközben családapa lett, és még így is reggeltől estig úton van sokszor. Sass Dani nemcsak a debreceni Zamat Fesztiválon járt nemrégiben, hanem a Haon podcast stúdiójában is, ahol beszéltünk a Konyhafőnök utáni tévés karrierjéről, nehézségeiről, a megfelelési kényszerről és a kiégésről egyaránt.

Sass Dani Konyhafőnök, Sass Dani Instagram, Zamat Fesztivál, Hajdúszoboszló, Debrecen
Sass Dani többek között a Life TV műsorában, a Vacsorakirályban is kipróbálta magát. 
Forrás:  MW-archív

Bár nem lett Sass Dani konyhafőnök, így is nagyon sokra vitte

Ritkán találkozni olyan emberrel, aki azt mondja, ha egészben vizsgál mindent, elégedett az életével – de mint jelenesetben is, vannak kivételek. Sass Dani Konyhafőnök-kalandja közben vált ismertté még 2015-ben, ahol a döntőben második lett ugyan, mégis igen nagyot nyert ezzel, hiszen utána indult be számára az élet igazán.

– 2015-ben azt mondtam, hogy csinálni fogok valami olyat, amire biztos, hogy emlékezni fogok. Vagy azért, mert óriási lebőgés és kudarc lesz, vagy azért, mert siker – idézte fel emlékeit az eredetileg hajdúszoboszlói Sass Dani. Noha nem volt semmiféle szakács képesítése (sőt, teljesen más pályán, film és videó szakirányon végzett Egerben), nem hátráltatta a Konyhafőnökben, épp ellenkezőleg, nem érezte annak a terhét, hogy bizonyítania kell valakinek, egyszerű srácnak tartotta magát, aki betoppant Hajdúszoboszlóról.

– Képzeld el azt, amikor olyan emberek vannak körülötted, akik szakácsok, séfek, vendéglátásban dolgoznak hatalmas megfelelési kényszerrel, hogy „Úristen, mi lesz, ha meglátja a főnököm, hogy nem vagyok ügyes?”… Bennem nem volt semmi ilyen – emlékezett vissza. 

De mint elmondta, akkor kezdett el egyfajta nyomást érezni, amikor a forgatás után kb. fél évvel visszanézte a műsort, és zenei aláfestéssel, megkomponálva (de nem színjátékszerűen megrendezve) sokkal másabb volt maga előtt látni a történéseket, mint benne lenni.

– Sokkal jobban megütött ez, főleg, amikor elképesztő mennyiségű ember írt. Akkor nagyjából egymillióan nézték a műsort, ebből ha nem is a fele, de valamennyi nekem szurkoltak, és elkezdett rám ömleni ez az egyfajta értelmetlen szeretet. Tegnapelőtt még „senki” nem szeretett, ma meg már ennyien… Ezt nem lehet érteni, sokan ebbe is buknak bele szerintem, hogy két hét múlva meg ugyanúgy senki nem fog szeretni ezek közül az emberek közül, és ez ilyenkor izmosabb… – mondta Sass Dani.

Rengeteg felkérést kapott a Konyhafőnök után

Dani egyébként marketing-szakemberként dolgozott a forgatás ideje alatt is már, ezért elmondása alapján úgy volt vele, hogy tudatosan kommunikálja majd le minden egyes adás végén a benne lévő érzéseket, gondolatokat – így alkotta meg saját márkáját.

Aztán ez végül kifizetődött, ugyanis később az Együtt egy asztalnál, az Ide süss, a Vacsorakirály és a Brandépítők adásaiban is kulcsszereplő volt, és tulajdonképpen bejött az, amit mindig is szeretett volna: összehangolni a főzést a videós tartalomgyártással.

Persze, ehhez mind rengeteg idő, energia, és folyamatos önfejlesztés kell nagymértékben, aki pedig mindig egyre jobb szeretne lenni, bizonyára érzi, milyen érzés a megfelelési kényszer. Erről is beszéltünk Danival:

Nem tudom, hogy létezik-e középső gyermek-effektus, bátyám és öcsém mellett például folyamatos versengést éreztem, de nem a másik kárára, hanem saját magam megnyugtatására. Ez az, amikor dolgozik, jól keres, jó autója van, és én is ugyanazt akarom. Ez egy normális belső motor, amikor azt érzed, hogy nem akarsz lemaradni. Minden ezt táplálja egyébként, hogy még jobb legyél…

 – mondta.

Megfelelési kényszer, kiégés… Le lehet küzdeni ezeket az érzéseket?

Arra a kérdésre, hogy félt-e a kiégéstől, amikor (mint írtuk feljebb) annyi mindenbe belevágott egymás után, a következőt válaszolta: 

– Már most annyi változott, hogy reggel 6-tól este 11-ig nyomom, mert szeretnék megfelelni otthon apaként, illetve úgy is, mint egy reklámügynökség kreatív igazgatója. Nyilván a gasztro is egzisztenciális kérdés, így nekem mindhárom dologra figyelnem kell. Egyszerűen annyira kiszámíthatatlan nemcsak a ma, hanem a holnap is, hogy addig csinálom, ameddig bírom. Persze, hisztizhetek, de nem bányában vagy agysebészként dolgozom…

 – vallotta be Dani.

– Viszont amikor kicsit fáradtabb vagyok, akkor meg feljönnek bennem ezek a dolgok, hogy milyen jó, amikor eszébe jutok valakinek, mint most nektek is, vagy amikor a kislányom megszületett, és megcsörrent a telefonom ugyaninnen. Én ezekből táplálkozom – tette hozzá.

Aki Sass Dani Instagram-profilját böngészi, bizonyára tudja, hogy a gasztroblogger kislánya, Lili is ügyeskedik már a konyhában. Nyilvánvalóan nem csak emiatt, de gyakran úgy érzi Dani, hogy jobb lenne ezt is, azt is hagyni, hogy inkább gyermekével tölthesse idejét a játszótéren. Viszont annak ellenére, hogy rengeteget hajt, mégis büszkén mondhatja, hogy Lili nagyon önálló, jó az alapanyag-ismerete, és a boltban sem a csokiért vagy más édességekért nyúl, sokkal inkább a zöldségek érdeklik.

Ebben a cikkben csak néhány gondolatot emeltünk ki abból a nagyjából félórás, mély beszélgetésből, melyben többek között Dani athéni maratonfutására, a számára gyomorgörcsöt okozó podcast műsorára és a már említettekre részletesebben is kitértünk…  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában