Miss World Hungary

2024.06.27. 13:50

Debrecenben él Magyarország egyik legszebb lánya

Eldőlt, kik a legszebbek az országban. Szivos Dalma előkelő helyezést ért el az egyik legrangosabb szépségversenyen.

Kosztin Éva

Egy debreceni kötődésű lányt is a legszebbek közé választottak

Forrás: Facebook/Szivos Dalma

A hétvégén rendezték meg a Magyarország szépe – Miss World Hungary döntőjét, ahol a legjobb 5 között végzett Szivos Dalma. A 21 éves szegedi lány egy éve él a cívisvárosban, a verseny alatt szerzett tapasztalatairól, saját magáról és Debrecenről telefonon beszélt a Haonnak, bónuszként pedig az egyik bevált szépségápolási tippjét is megosztotta. 

magyarország szépe, miss world hungary, szivos dalma
Nagyon élvezte a versenyt a Debrecenben élő szegedi lány
Forrás: Facebook/Szivos Dalma


Szivos Dalma nem ma kezdte a versenyzést, 2019-ben ő lett Szeged szépe, tavaly novemberben pedig Nápolyban a nemzetközi Miss Europe Continental szépségversenyen a hetedik helyen végzett. Mint megtudtuk, idén is elhatározta, hogy megméretteti magát, ezért pont kapóra jött neki, amikor a közösségi médiában felbukkant a lehetőség a Magyarország szépe – Miss World Hungary válogatójára.

Szivos Dalma már a felkészítő táborban tarolt

– Végig nagyon élveztem a Magyarország szépe – Miss World Hungary majdnem két hetes felkészítő táborát. Huszonegyen vágtunk neki, az első két napon tartott alversenyek után viszont csak tizenhatan folytathattuk – mondta Szivos Dalma, aki az alversenyeken elnyerte a legszebb természetes szépségnek járó Miss Natural Beauty címet. Mint megtudtuk, a verseny koncepciója az volt, hogy egy sima fehér topban, smink nélkül, vizes hajjal álljanak a kamera elé a lányok.

 – Az iskolában a dús szemöldököm miatt sokat csúfoltak, és azért is, amiért nem sminkeltem magam. A mai napig szeretek smink nélkül lenni, ezért a fotómmal azt szerettem volna üzenni, hogy merjük felvállalni önmagunkat, hiszen arcfesték nélkül is el lehet érni azt az igazi wow-faktort. Erőt sugárzó, feminin hatást szerettem volna elérni – mondta. Hozzátette, már 5 éve modellkedik, de eddig még nem készült róla profi felvétel smink nélkül.

magyarország szépe, miss world hungary, szivos dalma, miss natural beauty
Szivos Dalma a felkészítő táborban elnyerte a Miss Natural Beauty címet
Forrás: Facebook/Miss World Hungary


– A felkészítő táborban minden nap rengeteg feladat várt ránk. Reggelente edzéssel kezdtünk, főként kardióztunk, de voltak erősítő, és trambulinos alkalmak is. Az első héten sokat forgatott a stáb, emiatt egész nap kamerakészen kellett megjelennünk, már a reggeli edzéstől kezdve elvárás volt a smink és az ápolt haj, amiről mi magunk gondoskodtunk. Ezt a szoros napirendünk mellett eléggé fárasztó volt folyamatosan igazítani – elevenített fel. Hozzátette, az állandó készültségi állapot miatt szinte minden nap hajat mosott, de egy életre szóló, tuti szépségápolási tippel is gazdagodott.

Így kell hajat mosni a profik szerint

Számtalan programon vettünk részt, előadásokat hallgattunk az egészséges táplálkozásról, az egészséges életmódról, de voltak kommunikációs fejlesztő foglalkozások is, amin a beszédkészséget és a színészi játékot gyakoroltuk. Egyik nap Hajas László látogatott el hozzánk, és a hajápolásról beszélt, ekkor derült ki, hogy eddig végig rossz technikával mostam hajat

 – ismerte be a szépség. Élénk érdeklődésünkre elmondta, a tökéletes hajmosás titka, hogy először a sampont a tenyerünkben fel kell felhabosítani, és csak utána felvinni a hajra. – A balzsam alkalmazásához a hajunkat ketté kell választani, és így a hajvégekre egy-egy borsónyi mennyiséget kell felvinni. Kipróbáltam ezt a módszert, és a korábban sprőd hajvégeimmel valóságos csodát tett, még mások is megjegyezték a verseny alatt, hogy milyen szép a hajam – avatott be.

magyarország szépe, miss world hungary, szivos dalma
Ciklámen ruhában a többi versenyzővel. A döntőben alig várta, hogy a színpadra lépjen. 
Forrás: MW-archív


A Magyarország szépe - Miss World Hungary 2024-es döntőjét június 23-án, vasárnap rendezték, Szivos Dalmát arról is kérdeztük, milyen reményekkel vágott neki az estének.

Nehéz lett volna előre megjósolni, hogy ki kerül be a top 5-be. A mezőnyben mindenki motivált volt, és beleadott mindent, szerintem végül azon múlt sok minden, hogy a show alatti stresszt ki hogyan viselte. A teljesítményt nagyban befolyásolta az élő adás, amiben nagyon más volt szerepelni, mint korábban a próbákon

 – vélekedett. Saját bevallása szerint nagyon jól érezte magát verseny közben, végig izgatott volt, és alig várta, hogy újra a színpadon legyen, ráadásul a közönség második sorában helyet foglaló szüleinek a jelenléte hatalmas támogatást nyújtott.

Elégedett az eredménnyel

A végső eredménnyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, az induláskor azt tűzte ki maga elé, hogy bejusson a legjobb öt közé. – Nem volt kifejezetten a célom, hogy nyerjek, ami természetesen nagyon jó érzés lett volna, de így is nagyon büszke vagyok magamra – osztotta meg portálunkkal az ország egyik legszebb lánya. A továbbiakról azt mondta, már kapott néhány megkeresést, reméli, hogy a versenynek köszönhetően még jobban beindul a modellkarrierje.

Szivos Dalma kérésünkre arra is kitért, hogy mióta él Debrecenben. – 2,5 éve vagyunk együtt a párommal, aki debreceni, így azóta sokszor megfordultam a városban. Tavaly májusban költöztem ide, de ha egy szóval kellene jellemezni magam, akkor azt mondanám, hogy „utazó”. Bécsben és Budapesten is dolgozok, van ugyan jogosítványom, de a könnyebbség miatt inkább a vonatot szoktam választani. 

Szeretem Debrecent a nyugodt hangulata és a széles terei miatt. A Nagyerdőre gyakran járunk a párommal sétálni, és a belvárosban is nagyon szeretünk lenni. Debrecen jól illik a nyugodt személyiségemhez, jól érzem magam itt 

– fogalmazta meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában