Fotókkal, videókkal

2024.07.10. 18:54

Bemutatjuk a 18 éves debreceni hobbicukrászt, aki néhány hónap alatt több mint 40 ezer követőt szerzett

Hogyan lehet kiszabadulni a megfelelési kényszerből? Miért nem merünk kimozdulni a komfortzónánkból? Ezeket a kérdéseket is feszegettük egy 18 éves, debreceni hobbicukrásszal, aki szédületes gyorsasággal vált ismertté a TikTokon: alig néhány hónap alatt közel 30 ezer követőt és több mint 600 ezer lájkot szerzett. Tokai Nadin többek között az idáig vezető útról, motivációiról és terveiről is mesélt.

Balogh Efraim

Cigánykerekeznél Debrecen főterén? Na és végig mernél menni pizsamában az utcán, a boltban vagy konditeremben? Lehet, hülyeségnek hangzanak ezek a kérdések, mégis, ha a szívünkre tesszük a kezünket, mindannyiunkban ott motoszkál minimum egy olyan ötlet, gondolat, amit amúgy szeretnénk legalább egyszer kipróbálni. Csak hát, érthető módon sokszor félünk attól, hogy ha megtesszük, mit mondanak majd rólunk az emberek, na meg a közösségi média segítségével tutira bohócot csinálunk majd magunkból, és mém lesz belőlünk. De vannak bátrabbak is, akik ezt bevállalják, sőt, még csak balul se sül el, mert még inspirálnak is másokat. Persze ilyen emberből kevesebb van. Mi viszont pont ismerünk egyet, aki ráadásul debreceni is. Tokai Nadin személyében egy olyan fiatalt mutatunk be, aki abszolút nem fél kimozdulni a komfortzónájából, fel meri vállalni mások előtt a legcikibbnek tűnő helyzeteket is, no meg konyhai tehetségét sem söpri a szőnyeg alá.

Tokai Nadin a nulláról, organikusan építette fel követőtáborát
Tokai Nadin a nulláról, organikusan építette fel követőtáborát
Forrás: Molnár Péter

Nadin egyébként 18 éves, de már amikor telefonon egyeztettünk látogatásunk kapcsán, az volt az ember érzése, hogy bőven meghaladja a korát érettségben, önismeretben és a társadalommal kapcsolatos szemléletével is. Éppen sürgött-forgott a konyhában, amikor megérkeztünk (szülei engedtek be minket), és igencsak rákészült a forgatásra, mert már előző este elkezdte keleszteni a tésztát egyik kedvenc ételéhez, amit ezúttal a kamerák kedvéért is összevarázsolt.

Instagramon közel 15, TikTokon pedig mintegy 27 ezren követik a fiatal lányt, aki mindössze néhány hónap alatt, organikus úton keltette fel az emberek figyelmét. Noha jóllehet, hihetetlenül hangzik a sztori, de mivel Nadin szokatlan módon vállalta fel önmagát, hamar megtalálták a közösségi appok felhasználói. De mégis miért jó ez neki? Hát, többek között erről is szól ez a cikk.

Már egészen kicsi koromban is szerettem anya telefonján videókat készíteni, majd megvágni azokat. Mindig gyártottam magamnak a napi vlogvideókat, letöltöttem appokat, és 5-6 évesen már azzal szórakoztam, hogy ezeket órákon át szerkesztettem. Később először egy Viber-csatornát hoztam létre, és oda töltöttem fel a dolgokat, amit természetesen az összes ismerősöm látott, mert mindenkit bevettem…

– mesélt a kezdeti szárnybontogatásairól Nadin.

@nadinetokai EGÉSZSÉGES TIRAMISU RECEPT☕️ •diétás •magas fehérjetartalom •alacsony kalória •fehérjepor nélkül🙏 •gluténmentes, cukormentes NE MONDJ LE AZ IGAZI TIRAMISURÓL SEMMI PÉNZÉRT SE😍! De a hétköznapokon jól jöhet egy egészségesebb, alakbarát és fehérjedús megoldás🫶! Könnyed, lágy és nagyon finom!! Házi cukormentes, gluténmentes babapiskótával😍! Spórolj de ne az egészségeden❤️! CSINÁLD OTTHON ÉS LEGYÉL TOPPON😁! Babapiskóta: •3 tojás szétválasztva •50g eritrit (vagy ennek megfelelő negyedannyi/cukor stb) •50g gm zabliszt (vagy ami van) •20g keményítő TIRAMISU: •2 tojás szétválasztva •100g eritrit (ennek megfelelő 1/4 vagy cukor) •250g zsírszegény krémtúró (kihabosított sárgájához adjuk majd) •vanilia •kevés rum(aroma) •csipet só •(holland) kakaó ✨MI AZ A DESSZERT AMIBŐL BÁRMENNYIT MEGTUDNÁL ENNI?🤪 ✨KÜLDD EL ANNAK, AKINEK EZ A TIRAMISU🙈 #gymtok #gymgirlsoftiktok #gymrat #lifestyle #healthyrecipes #lowcalorie #highprotein #tiramisu #easyrecipe #foodcontent #tiramisurecept #diétásrecept #kalóriaszegény #gyorsrecept #egészségeséletmód #fehérjedús #cukormentes #mutimiteszel ♬ original sound - nadinetokai

Tokai Nadin szakács- és cukrászképzés nélkül sajátította el a konyhaművészet fortélyait

Azóta felismerte magában a tehetséget a konyhában való tevékenykedést illetően is, és elhatározta, hogy szeretne vállalkozást építeni a jövőben, amit édesapjával közösen tervez elindítani. Neki ugyanis nagy álma volt korábban, hogy szakács és/vagy cukrász legyen, azonban más irányba vitte az élet, így Nadin az ő kívánságát is valóra váltaná, ha teljesülne célja. Ehhez persze hosszú út vezet, és ezt tudja is nagyon jól.

– Azt vallom, hogy egy vállalkozó sikeréhez előbb az kell, hogy megismerjék az emberek, és tudomásukra jusson, hogy milyen értéket képvisel, milyen személyiség áll a brand mögött. Ezért is kezdtem a tartalomgyártást, s bár eleinte volt bennem félelem, meg az iskolában is megkaptam lenézően, hogy „jajj, a kis influenszer…”, viszont nem érdekelt, mert tudatosan szerettem volna ezt csinálni, láttam magam előtt a lépcsőfokokat, és nem csak táncikálni meg tátogni akartam a zenékre. Ráadásul nemcsak magamat akarom megismertetni, hanem olyan tartalmakat gyártani, amelyek közelebb viszik az embereket saját magukhoz, és őket is hozzám – részletezte céljait Nadin.

A 18 éves hobbicukrász szeretné, hogy az emberek a tartalmai segítségével egy kicsit jobban megismerjék önmagukat
A 18 éves hobbicukrász szeretné, hogy az emberek a tartalmai segítségével egy kicsit jobban megismerjék önmagukat
Forrás: Molnár Péter

Persze attól még, hogy több tízezren követik, és van olyan videója is, amely már az egymilliós nézettségért hajt, nem tartja magát sokat tapasztaltnak, úgy gondolja, még tanulópályán halad. Ráadásul a következő tanévben fog még érettségizni, de aligha lesz vele gondja, ugyanis az angolt előrehozta, ami százszázalékosra sikerült neki. Mégis a földön jár, és talán a következő gondolatnak is köszönhető, hogy egészséges önképpel rendelkezik:

A debreceni hobbicukrász nem fél kilépni a komfortzónájából

Szerintem ez egy komoly társadalmi probléma, hogy sokan nem mernek kilépni a komfortzónájukból, és belekényelmesednek a megszokott életformájukba

– hangsúlyozta.

Ezért is hozott létre egy sorozatot Komfortzónán kívül címmel, és olyan videókat vett fel, amelyeken pizsamában ment el suliba és kondizni is, illetve cigánykerekezett Debrecen főterén. Persze receptjeit is több százezren kattintják, viszont igen magas megtekintést produkáltak az előbb említett tartalmak is, és mint kiderült, ahelyett, hogy csípőből beoltotta volna az emberek többsége, hogy mégis, milyen gáz már, elkezdtek inkább érdeklődni, hogy miért nem fél a közvéleménytől.

Nadin úgy véli, nem fogadja el annak a véleményét, akitől egyébként tanácsot se kérne. Ettől függetlenül persze meghallgat másokat, csak szelektál, és megválogatja, kinek a szavára ad.

A fiatal hobbicukrász egyébként azt is elmondta, hogy nem csak a 10-12 éves, céltalanul TikTokot pörgető korosztályt sikerült elérnie: sok, már családos felnőtthöz is eljutottak a videói, akiknek gyakran fájt bevallani, hogy Nadin sokkal érettebben gondolkozik, mint ők maguk, de azért remélik, hogy gyermekeik is a fiatal tartalomgyártóhoz hasonló módon fognak állni az élethez.

Tokai Nadin
Csak egy a számtalan ételkülönlegesség közül
Forrás: Molnár Péter

– Törekszem a minőségi utómunkára, de elsősorban élvezni szeretném, amit csinálok. Emellett tudatosan gondolok arra is, hogy időnként offline legyek. Nagyon szeretek a szabadban lenni, nem vagyok robot, nem az a legfontosabb, hogy állandóan fenntartsam az emberek figyelmét – mondta Nadin.

A siker legfontosabb hozzávalója az alázat

Mint említettük, Nadin hobbicukrász, mellette pedig szakácskodik is, és gyakran kérnek tőle recepteket az emberek. Azonban nem mindent oszt meg másokkal, vannak ugyanis titkos receptjei, melyek különös jelentőséggel bírhatnak jövőbeni vállalkozásában.

– Rengeteg másfajta receptet osztok meg egyébként, vannak köztük úgynevezett mentesek és klasszikusok is. Mivel színes személyiségnek tartom magam, úgy voltam vele, megmutatom, hogyan telnek a napjaim, így legalább szélesebb a skála, nem fogyok ki az ötletekből tartalomgyártás terén, sokkal több az ötletem. Sok idő telik ezzel, de élvezem csinálni – mondta.

Amikor rákérdeztünk, hogy vezető személyiségnek tartja-e magát, egyetértően bólogatott, egyúttal azt is bevallotta, hogy saját és mások életét is megnehezítette sokszor, amikor főnökösködött – közben édesanyja, Adrienn a háttérben osonva elejtett egy árulkodó „ajjaj...”-t. Nadin szerint meg kellett tanulnia, milyen élethelyzetekben érdemes határozott jellemét érvényesíteni, és mikor lesz jobb mindenkinek, ha kissé visszafogja magát.

– Ahhoz, hogy valaki sikeres legyen, alázat kell. Nem szeretném, ha úgy ismernének akár az iskolában is, hogy bárkivel is összetűzésbe kerülök – hangsúlyozta Nadin, majd újfent igazolta, hogy a realitás talaján mozog:

Ha egyszer elindul a vállalkozásom, lehet, vennék majd fel alkalmazottat, de abban is biztos vagyok, hogy először a családomra kell gondolnom, és hogy addig még nekem is kell alkalmazottnak lennem valahol, hogy szakmai tapasztalatot tudjak szerezni. Fel vagyok erre készülve, ahogy arra is, hogy nem ezek lesznek életem legszebb időszakai

– ismerte be a 18 éves lány.

Tokai Nadin
Szerinte ha valaki sikeres akar lenni, ahhoz alázat is kell
Forrás: Molnár Péter

Nadiné lehet majd egy mentes cukrászda Debrecen szívében? Esetleg egy étterem? Mennyire közeli a terv?

Egyértelmű céljának tartja, hogy olyan gasztronómiai kínálatot tudjon majd felmutatni, amelyben minden vendég megtalálja majd a kedvére valót, legyen az klasszikus rántott hús sült burgonyával, tej- vagy gluténmentes, vagy egyéb speciális étel. Ráadásul úgy véli, a mentes ételek gyakran ízetlenek, és ugyan fel vannak tüntetve az étlapon, annyira sok opció még sincs belőlük.

Nadinnak viszont az a célja, hogy bárki szeretne enni egy jót a családjával, az ne lógjon ki a sorból, mert például egészségügyi probléma miatt csak cukor- vagy tejmentes ételeket ehet, hanem érezze ugyanúgy jól magát, mint az, akinek alapvetően több lehetősége van válogatni.

Ezért is kísérletezek hagyományos és mentes receptekkel, sőt, a klasszikusokat is megpróbálom mentes köntösben újragondolni. Szeretném megadni az embereknek az opciót, a széles körű választási lehetőséget

– emelte ki Nadin.

A továbbtanulást illetően is tudatos, mindenképpen szeretne egyetemre menni, viszont célja nemzetközi konyhákat is látogatni azért, hogy inspirációt gyűjtsön. Úgy véli, az kevésbé izgalmas, ha meglát valahol valamit, amit később megpróbál reprodukálni, abban viszont sokkal több a kihívás, és annál egyedibb, ha továbbgondolja, vagy ihletforrásként tekint rá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában