Fesztivál

2024.08.31. 10:29

„Nagyon jó arcok vannak itt és mindenkinek finom a pálinkája!” – Hatalmas buli van Hajdúnánáson – fotókkal, videóval

Az ország legismertebb és legsikeresebb zenekaraival és a városi strand hűsítő vizével is várták idén a rockzene szerelmeseit Hajdúnánásra. Idén tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Moto-Rock Weekend Fesztivált a Hajdúnánási Gyógyfürdőben.

Bekecs Sándor

Ütős program zárja a nyarat idén is Hajdúnánáson, mondhatni: a hagyományoknak megfelelően. Idén tizenhatodik alkalommal rendezték meg a városi strand területén a Moto-Rock Weekend Fesztivált. Augusztus 28. és szeptember 1. között olyan olyan neves együttesek csaptak és csapnak a húrok közé, mint a Mudfield, a Leander Kills, a Road, az Ossian, a Pokolgép, a Depresszió vagy a Moby Dick.

Moto-Rock Weekend Fesztivál már szinte kötelező eleme a nyárnak
Moto-Rock Weekend Fesztivál már szinte kötelező eleme a nyárnak
Forrás: Kiss Annamarie

Már a kapun belépve láttuk és éreztük, hogy egy hamisítatlan motoros rockfesztiválon járunk. Mindenhol kétkerekű motorcsodák, sátrak és jó hangulatban lévő, olykor félmeztelen, bőrkabátos, szakállas, nem feltétlen józan, de egytől-egyig barátságos fesztiválozók fogadtak bennünket. Látszott rajtuk, hogy ugyan nem aznap kezdték el a bulizást, de nem is ma kívánják befejezni.

Utunkat a sátrak és motorok által tarkított területek felé vettük, ahol még sikerült találkoznunk pár emberrel, akik épp az esti koncertre hangolódtak. János és Ilona Jászapátiról érkeztek, immár negyedik alkalommal, de ezúttal motor helyett az autós utazást választották. 

Otthon van egy Yamaha motorom, de már évek óta áll, javítás alatt van. Japánból kellett hozzá alkatrészeket rendelnem. Amennyit költöttem rá, elmondhatom, újra megvásároltam

– válaszolta érdeklődésünkre János.

– A lehető legjobbat tudjuk elmondani a fesztiválról. Itt mindenki ugyanolyan közvetlen, barátságos a másikkal, kortól, nemtől, foglalkozástól függetlenül. Ez a pár nap arról szól, hogy elegendjük magunkat, magunk mögött hagyjuk a problémákat és kiszakadjunk a hétköznapokból – fejtette ki Ilona. Hozzátette: sok ismerősük van itt, akikkel minden évben találkoznak, pedig közülük valakinek még a nevét sem tudják.

Rockbuli volt a javából a hajdúnánási strandon

A fesztivált felfedező utunkat folytatva egy másik társaság látómezejébe érkeztünk, akik mindenféle ellenőrzést és igazoltatást mellőzve, a legnagyobb bizalmat felénk megelőlegezve kínáltak minket kiváló minőségű barackpálinkával. – Nagykállóról és Nyíregyházáról érkeztünk. Már nem is tudjuk hanyadik fesztiválunk az idei. Imádjuk a várost, a strandot. A gyerekeket alig tudjuk kicsalogatni a medencéből – mondta Kata.

Mindenki közvetlen és barátságos másokkal, van akik évente itt találkoznak
Mindenki közvetlen és barátságos másokkal, van akik évente itt találkoznak
Forrás: Kiss Annamarie

– Nagyon jó arcok vannak itt. Mikor szerdán megjöttünk, a szembe jövő emberek már köszöntöttek minket, emlékeztünk egymásra tavalyról. Az egyik miskolci társasággal 2015-ben ismerkedtünk meg, azóta minden évben itt találkozunk – mesélte Attila. Hozzátette, bár a ma este folyamán nem a kedvenc zenekarai lépnek fel, így is kiválóan érzi magát, hisz mindenkinek finom pálinkája van.

A színpad közelében már nem volt alkalmunk beszélgetni, de a hangulat és a látvány épp elég beszédes volt így is: a színpad előtt éneklő, ugráló, táncoló emberek szórakoztak a színpadon koncertező zenekar zenéjére. Erős volt a kísértés, hogy mi is csatlakozzunk a pogózáshoz, ami egyébként csak kívülről tűnt veszélyes mulatságnak.

A pogózás is csak kívülről tűnik veszélyes mulatságnak
A pogózás is csak kívülről tűnik veszélyes mulatságnak
Forrás: Kiss Annamarie

Minden korosztályra figyelnek a Moto-Rock Weekend Fesztivál szervezői

Lakatos Ádám, a Moto-Rock Weekend Fesztivál egyik szervezőjétől megtudtuk, a rendezvény még motoros találkozóként indult, Varga Tibor és motoros barátainak a kezdeményezésében. Ő egyébként most is a program főszervezője. Ádám 2016-ban csatlakozott

Az évek alatt egyre többen csatlakoztak a találkozókhoz, s nem csak motorosok, így egy idő után elkezdtük fesztivállá szervezni a rendezvényt. Hazánk legsikeresebb előadói lépnek fel itt, minden koncertet imád a közönség

– mutatta be Ádám. Mint elmondta, a Moto-Rock Weekend Fesztivál előnye emellett a helyszín, azaz a hajdúnánási Hajdúnánási Gyógyfürdő és a családias hangulat. A szervezők pedig igyekeznek napközben minden korosztálynak szóló programokkal színesíteni a rendezvényt.

Izgalmas járgányok tűnnek fel a fesztivál területén
Izgalmas járgányok tűnnek fel a fesztivál területén
Forrás: Kiss Annamarie

– A fesztivál hagyományos része a közel 400 fős motoros felvonulás. Ezt nem csak az idelátogatók, de a városban élők is szívesen fogadják, gyerekek, szülők és nagyszülők állnak ki a kapukba, út mellé, hogy megcsodálják a motorokat – emelte ki a szervező. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában