Cél a kapcsolatépítés

2024.08.25. 15:22

Most nem lovászfesztivál, hanem lövészfesztivál lesz a Hortobágyon

Ünnepelnek a Debreceni Lövészsuli SE tagjai. Az augusztus 31-i lövészfesztiválra Major Veronika, a párizsi olimpia bronzérmes sportlövője is eljön.

Haon.hu

Augusztus utolsó napján a Hortobágyi Sportlőtér ad otthont a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület által szervezett 1. Hortobágyi Lövészfesztiválnak. A rendezvényt a klub hagyományteremtő céllal szeretné megszervezni, a programmal a lövészek mellett a sportág iránt érdeklő amatőröket is meg akarják szólítani. A fesztivál díszvendégeként tiszteletét teszi Major Veronika, a párizsi olimpia bronzérmes sportlövője, olvasható az egyesület vasárnapi közleményében.

A lövészfesztiválon Major Veronika olimpiai bronzérmes sportlövész is ott lesz
A lövészfesztiválon Major Veronika olimpiai bronzérmes sportlövész is ott lesz
Forrás: Nemzeti Sport-archív

A lövészfesztivál életkortól függetlenül látogatható, a szervezők gyerekprogramokkal és játékokkal készülnek a legkisebbeknek, illetve az óvodás és kisiskolás korosztály lézerfegyverrel és lőszimulátor segítségével ismerheti meg a sportág alapjait. Az érdeklődők megismerhetik a lövészszakágakat, bemutatkoznak a régióban működő lövészegyesületek, az egyesület szabadidős szakosztályába előzetesen regisztráló nagykorúak pedig az éles lőfegyveres lövészetet is kipróbálhatják. A lövészet mellett a Honvédelmi Sportszövetség pályázati feltételeinek megfelelően családi sportnap keretein belül túrázhatnak és akadályversenyen vehetnek részt a fesztiválozók, valamint meghallgathatnak egy előadást a honvédelmi ismeretekről. A sportprogramok mellett előzetes regisztrációt követően főzőversenyen indulhatnak az érdeklődők, a jelenlévőket büfé is várja.

Kiváló helyszín Hortobágy a lövészfesztiválnak

Pető László, a Hajdú-Bihar Vármegyei Sportlövő Szövetség elnöke és a DLSE szakosztály-igazgatója az alábbiakat mondta a fesztiválról:

- A Debreceni Lövészsuli tavaly kötött együttműködési megállapodást a Hortobágyi Sportlőtér tulajdonosával a működtetését illetően, így idén nyílik először alkalmunk egy nagyobb rendezvény megszervezésére. A Hortobágy adottságait és elhelyezkedését tekintve kiváló lehetőséget kínál egy fesztiválnak. A szervezésnél előtérbe helyeztük a sportág népszerűsítését, e napon nem szervezünk versenyt sem, sokkal inkább a szabadidős lövészeten lesz a hangsúly a sportágat űzők számára is. Célunk, hogy a lövészek a fesztiválon kapcsolatokat építhessenek és új ismeretségek köttessenek, így kifejezetten örülünk annak, hogy az ország több pontjáról érkezett már előregisztráció a rendezvényre. Külön megtiszteltetés számunkra, hogy Major Veronika elfogadta a meghívásunkat és díszvendégként tiszteletét teszi a fesztiválon, ezzel is növelve a rendezvény fényét. Szeretettel várunk minden érdeklődőt augusztus utolsó szombatján a Hortobágyon – mondta a szövetségi elnök.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában