Gasztronómia

2024.09.07. 19:05

Ismét Debrecenben készültek a legfinomabb hamburgerek – fotókkal, videóval

Finom húspogácsa, friss zöldségek, a legjobb sajtok. A legjobb hamburgerek ezen a szombaton is a Nagyerdőn készültek.

Nagy Emese

Finomabbnál finomabb falatokat készítettek

Forrás: Czinege Melinda

Immáron 4. alkalommal szervezték meg a Szaft ’N Burgert szombaton a Nagyerdőn, Debrecenben. Kora délután érkezett meg a Haon stábja, tele volt a hasunk, mivel a tiszacsegei harcsaparikás-főző fesztiválról érkeztünk meg a Békás-tóhoz. Éppen annyi ember volt, hogy mellettük el tudtunk sasszézni, viszont nagyon sokan vártak a finomabbnál finomabb hamburgerekre. 

Azt is megtudtuk, mi az, ami nem hiányozhat egy jó hamburgerből
Azt is megtudtuk, mi az, ami nem hiányozhat egy jó hamburgerből 
Forrás: Czinege Melinda

A füst már minket picit bántott, de amikor megpillantottuk Hamza Imrét a grillsütő mellett, miközben a húspogácsákat forgatta, akkor a könnyeket eltöröltük a szemünk alól, ugyanis ott már olyan illatokat éreztünk, hogy nem bántunk, ha sminkünknek oda, de valami finomat együnk (ismét). Tőle megtudhattuk, hogy valójában egy hamburger attól lesz igazán finom, hogy milyen maga a húspogácsa. 

A tökéletes hamburger szaftos, nem szabad, hogy túlsüssük a húst, figyelni kell nagyon, mert egyébként 10-20 másodperc is sokat jelenthet. Gyakorlatilag 3 perc alatt el tud készülni egy húspogácsa, a legfontosabb, az a jó alapanyag, ami marhahús

– fogalmazott Hamza Imre, akinek feltettük a kérdést, hogyan tudunk otthon egy finom hamburgert elkészíteni.

A hamburger sikere a húspogácsán múlik
A hamburger sikere a húspogácsán múlik
Forrás: Czinege Melinda

Ez a jó hamburger titka

Hamza Imre a Haon kérdésére elmondta, egy jó hamburger titka mindig a belevaló, ami a húspogácsa, viszont nem lehet elmenni a buci mellett sem. – Nálunk saját készítésű bucikba haraphatnak az éhes szájak, amiket vajon lesütünk, és a legfontosabb, mindkét oldalukat. Utána jöhetnek a további hozzávalók, amik közül nem hiányozhat a friss húspogácsa, ami marhából készül. A zöldségekre is nagy hangsúlyt kell fektetni, de szerintem ezt már mindenki tudja, egy pazar hambiból nem hiányozhat a friss saláta, a savanyított hagyma, az uborka és a paradicsom, valamint a finom szósz, az utóbbival meg kell „ölelgetni” a húspogácsát, az adja meg az ízét, és persze a sajtról se feledkezzünk el, abból is csak a legjobbat használjuk – fogalmazott.

A sorok között „szédelegve” feltűnt számunkra egy balmazújvárosi társaság, köztük Nádasdi László, a nótaénekes, aki ahelyett, hogy elénekelte volna a kedvenc nótáját, inkább a családját mutatta be nekünk (jól tette). A nótaénekes családja imádja a jó ételeket, de leginkább azt, amit a család egyik férfi tagja készít. Számukra nem az a lényeg, hogy elsők legyenek, sokkal inkább az, örömmel és nevetéssel teljen a délután. Ez egyébként sok kilátogatónak célja lehetett, ugyanis mindenki jól érezte magát, a sörcsapok mellett a srácok nem tudták váltani egymást. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában