2024.09.07. 19:05
Ismét Debrecenben készültek a legfinomabb hamburgerek – fotókkal, videóval
Finom húspogácsa, friss zöldségek, a legjobb sajtok. A legjobb hamburgerek ezen a szombaton is a Nagyerdőn készültek.
Finomabbnál finomabb falatokat készítettek
Forrás: Czinege Melinda
Immáron 4. alkalommal szervezték meg a Szaft ’N Burgert szombaton a Nagyerdőn, Debrecenben. Kora délután érkezett meg a Haon stábja, tele volt a hasunk, mivel a tiszacsegei harcsaparikás-főző fesztiválról érkeztünk meg a Békás-tóhoz. Éppen annyi ember volt, hogy mellettük el tudtunk sasszézni, viszont nagyon sokan vártak a finomabbnál finomabb hamburgerekre.
A füst már minket picit bántott, de amikor megpillantottuk Hamza Imrét a grillsütő mellett, miközben a húspogácsákat forgatta, akkor a könnyeket eltöröltük a szemünk alól, ugyanis ott már olyan illatokat éreztünk, hogy nem bántunk, ha sminkünknek oda, de valami finomat együnk (ismét). Tőle megtudhattuk, hogy valójában egy hamburger attól lesz igazán finom, hogy milyen maga a húspogácsa.
A tökéletes hamburger szaftos, nem szabad, hogy túlsüssük a húst, figyelni kell nagyon, mert egyébként 10-20 másodperc is sokat jelenthet. Gyakorlatilag 3 perc alatt el tud készülni egy húspogácsa, a legfontosabb, az a jó alapanyag, ami marhahús
– fogalmazott Hamza Imre, akinek feltettük a kérdést, hogyan tudunk otthon egy finom hamburgert elkészíteni.
Ez a jó hamburger titka
Hamza Imre a Haon kérdésére elmondta, egy jó hamburger titka mindig a belevaló, ami a húspogácsa, viszont nem lehet elmenni a buci mellett sem. – Nálunk saját készítésű bucikba haraphatnak az éhes szájak, amiket vajon lesütünk, és a legfontosabb, mindkét oldalukat. Utána jöhetnek a további hozzávalók, amik közül nem hiányozhat a friss húspogácsa, ami marhából készül. A zöldségekre is nagy hangsúlyt kell fektetni, de szerintem ezt már mindenki tudja, egy pazar hambiból nem hiányozhat a friss saláta, a savanyított hagyma, az uborka és a paradicsom, valamint a finom szósz, az utóbbival meg kell „ölelgetni” a húspogácsát, az adja meg az ízét, és persze a sajtról se feledkezzünk el, abból is csak a legjobbat használjuk – fogalmazott.
Ismét Debrecenben készült az ország burgere
Fotók: Czinege MelindaA sorok között „szédelegve” feltűnt számunkra egy balmazújvárosi társaság, köztük Nádasdi László, a nótaénekes, aki ahelyett, hogy elénekelte volna a kedvenc nótáját, inkább a családját mutatta be nekünk (jól tette). A nótaénekes családja imádja a jó ételeket, de leginkább azt, amit a család egyik férfi tagja készít. Számukra nem az a lényeg, hogy elsők legyenek, sokkal inkább az, örömmel és nevetéssel teljen a délután. Ez egyébként sok kilátogatónak célja lehetett, ugyanis mindenki jól érezte magát, a sörcsapok mellett a srácok nem tudták váltani egymást.