Horgászat

2024.09.11. 15:26

Véres csata a Hortobágy folyón: ilyet a horgászok sem látnak mindennap

Nem mindennapi eset történt a közelmúltban a Hortobágy folyón, amiről a Facebookon számolt be egy hajdúnánási horgász. Harcsatámadás ért egy 4 kilós pontyot.

Nagy Emese

A Hortobágy folyón történt a nem mindennapi eset

Forrás: Illusztráció: Napló-archív

A napokban egy nem akármilyen horgászatról számoltunk be a Haonon. Megírtuk, augusztus utolsó hétvégéjén kivételes fogás történt a Tisza folyó tiszaszőlősi szakaszán, ahol Ágoston Zoltán egy könnyen megközelíthető parti helyről akasztott, majd fárasztott ki sikeresen egy 228 centiméteres, 85 kilogrammos súlyt meghaladó harcsát. És nagyon úgy tűnik, ez a harcsák időszaka, ugyanis néhány napja a Hortobágy folyónál nem akármilyen harcsatámadás történt.

Nem akármilyen harcsatámadás történt a Hortobágy folyónál
Nem akármilyen harcsatámadás történt a Hortobágy folyónál
Forrás: Hortobágy folyó horgászai/Facebook

Harcsatámadás a Hortobágy folyónál

Egy hajdúnánási horgász posztolt néhány meghökkentő képet a „Hortobágy folyó horgászai” nevű Facebook-csoportba. A horgász a bejegyzésben kiemelte: nadályt használt csalinak, amire kapott is a ponty, arra pedig a harcsa, és láthatóan a ragadozó hal nem volt éppen túl kedves. 

Volt csata! De a végén a ponty maradt, a harcsa távozott. A ponty súlya meghaladta kicsivel a 4 kilogrammot, tehát a támadó nem egy 3 kilós harcsa lehetett

 – írta. A bejegyzésre mintegy ezer reakció érkezett, sokan hozzászóltak és meg is osztották a posztot. A legtöbben alig hittek a szemüknek, akkora harapás (sérülés) volt a pontyon. Egyesek kifejtették, nem akármilyen harcsatámadásról van szó, a hozzáértők úgy saccolnak, a harcsa legalább 30-40 kilós lehetett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában