Alapkő

2024.03.28. 13:43

Újabb beruházással épül a jövő Ebesen – logisztikai csarnok alapkövét helyezték el – fotókkal

Ez nemcsak egy épület, hanem lehetőség, fejlődés és hozzájárulás a közösség jövőjéhez – hangzott el többek között az új belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokának alapkőletételénél március 28-án, csütörtökön Ebesen.

Kosztin Éva

Letették a WLP logisztikai csarnokának alapkövét Ebesen

Forrás: Kiss Annamarie

Reménysugárnak nevezte a fejlesztést Bolfán Bence, a Weerts Group projekt menedzsere a jelenleg nehézségekkel küszködő hazai építőipari helyzetben. Elmondta, az együttműködésben a nyugati műszaki feltételeket ötvözik a hazai kreativitással, amivel reméli, hozzá tudják tenni a szeletüket a magyar gazdaság fejlesztéséhez. – Ebesen tiszteletben tartjuk a lakosokat, szeretnénk jó szomszédok lenni, és nem csak a település múltját megismerni, hanem a jövőt együtt építeni – fogalmazta meg köszöntőjében.

ebes, alapkő, logisztikai csranok
Bolfán Bence, a Weerts Group projekt menedzsere
Forrás: Kiss Annamarie

Fenntartható kuriózum épül a jövőbeni bérlőknek

– Egy alapkő letétele az ingatlanfejlesztők számára mindig kivételes pillanat, hiszen ilyenkor nagy fokú elköteleződésről és a jövőbe vetett bizalomról teszünk tanúbizonyságot. A belga tulajdonostársakkal a megálmodott központot megrendelő nélkül vállaltuk, de bízunk benne, hogy a helyi, dinamikus gazdasági fejlődésnek köszönhetően hamarosan bérlőre talál – mondta Hadnagy Ernő, a Daniella Villamosság ügyvezető igazgatója. 

Az a célunk, hogy a jövőbeni megrendelőknek igazi kuriózumot hozzunk létre, amit több okból is Ebesen építünk. A BMW pár perc alatt megközelíthető, rendelkezik kiépített vasúti hálózattal, és közel van a nemzetközi repülőtérhez

– indokolta a helyszín választását Hadnagy Ernő. Hozzátette a projektben kiemelt figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra és a megújuló energiaforrások használatára, a logisztikai csarnok megfelel a Buildin Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM), nemzetközi környezetvédelmi értékelési metódus Very Good, azaz nagyon jó minősítés feltételeinek.

ebes, alapkő, logisztikai csarnok
Hadnagy Ernő, a Daniella Villamosság ügyvezető igazgatója
Forrás: Kiss Annamarie

Az ebesiek életminősége szempontjából is fontos a projekt

– Ez nemcsak egy épület, hanem lehetőség, fejlődés és hozzájárulás a közösség jövőjéhez – mutatott rá Szabóné Karsai Mária, Ebes polgármestere beszédében. 

2022 júliusában vásárolta meg a WLP az önkormányzattól a több mint 12 hektáros területet, és kötelezettséget vállalt rá, hogy 2026. december 31-ig egy legalább 50 ezer négyzetméter alapterületű építményt is magába foglaló beruházást valósít meg. Ennek az első mérföldkövéhez értünk ma el az első szakasz alapkőletételével

– ismertette a részleteket. Megjegyezte, egy gazdasági létesítmény létrejötte nagy jelentőséggel bír az adott település életében is, mivel az adóbevételekből megvalósított fejlesztéseknek köszönhetően az ebesiek életminősége is növekedni tud.

ebes, alapkő, logisztikai csarnok
Szabóné Karsai Mária, Ebes polgármestere
Forrás: Kiss Annamarie

A közös sikerért dolgoznak

Mikusi Róbert, az építésért felelős Market Építő Zrt. vállalkozási vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy cégük a beruházóval sokban egyezik. – Azonos szintű a profizmus, az eltökéltség, és hogy mindketten szeretünk versenyezni. A két vállalat tudását ötvözve közösen a legjobbat szeretnénk megvalósítani, ami mindenki sikere lesz – fogalmazta meg törekvéseikről. Hozzátette, a helyi erőforrásokra is számítanak, szükség lesz az ebesi vállalkozások és beszállítók partnerségére, a munkálatok idejére pedig kérik előre is a helyi lakosok türelmét és megértését. 

ebes, alapkő, logisztikai csarnok
Mikusi Róbert, az építésért felelős Market Építő Zrt. vállalkozási vezérigazgató-helyettese
Forrás:  Kiss Annamarie

A beszédek után Bolfán Bence, Hadnagy Ernő, Szabóné Karsai Mária és Mikusi Róbert mai forgalomban lévő pénzérméket, napilapokat és fényképeket tartalmazó időkapszulát helyezett el az építkezés megkezdését szimbolizáló alapkőbe.

A tervek szerint az első 22 ezer négyzetméteres épületrész 2024 év végére készül el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában