Videón az első debreceni BMW, versenypályán tesztelhették

A prototípusról a Nürburgring mellett készültek felvételek. A BMW-n álcafólia volt, de egészen közel ment a kamerához.

Haon.hu

Néhány napja a Nürburgring közelében videózták le álcafóliában azt a BMW-modellt, amelyet Debrecenben fognak gyártani a jövőben – írta meg a Vezess.hu a napokban. A videón az látszik, hogy az X3-as méretű SUV áthajt a versenypálya melletti körforgalmon, így elölről, hátulról és oldalról is jól megnézhetők a vonalai.

A BMW Vision Neue Klasse X nevű tanulmányautója
A BMW Vision Neue Klasse X nevű tanulmányautója
Forrás: BMW

A tervek szerint az új, X3-as méretű elektromos SUV 2025-2026 környékén érkezik a kereskedésekbe, írja a portál, emlékeztetve: az új szabadidőautó 800 V-os platformra épül, amely gyorsabb töltést és nagyobb hatótávot ígér, akár 50 km/perc töltési sebességgel, maximális hatótávja elérheti a 800 kilométert.

BMW Neue Klasse: új alapokon a korábbi sikergeneráció

Az autó a BMW Neue Klasse első példánya lesz, az elnevezés pedig arra a termékgenerációra utal, amely meghatározta a BMW talpra állását az 1960-as évektől. Az újkori Neue Klasse autóinak gyártása Debrecenben kezdődik, így az új gyár egyben egy vadonatúj termékgenerációt is gyárt, amely új alapokra épül.

Ahogy nemrég megírtuk, már készülnek a villanymotorok a debreceni gyárból kigördülő Neue Klasse modellekbe, beindult ugyanis az előgyártás a BMW steyri üzemében. A folyamat a gyártóberendezések tesztelésére és a legyártott motor kipróbálására szolgál.

Szeptember elején pedig bejelentették, hogy monumentális, 70 futballpályányi nagyságú napelempark épül a gyár területén. A park 250 ezer háztartás ellátására alkalmas áramot fog termelni.

A debreceni BMW-gyárban 2025-ben kezdődhet meg a termelés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában