Együttműködés

5 órája

A CATL-hez is mehetnek gyakorlatra a Debreceni Egyetem hallgatói

Együttműködési megállapodást írt alá a cég európai működésért felelős ügyvezetője és az egyetem rektora. A CATL Debrecen közleménye szerint a partnerség fontos mérföldkövet jelent számukra a magyarországi szakember-utánpótlás erősítésében.

Haon.hu

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Debreceni Egyetem és a CATL magyarországi leányvállalata. A kooperáció célja a műszaki szakemberek gyakorlati képzésének elősegítése, a tananyag fejlesztése, valamint a közös kutatási projektek megvalósítása az akkumulátortechnológia és az energiaipar területén, olvasható a CATL közleményében. Mint írták, a partnerség fontos mérföldkövet jelent a CATL Debrecen számára a magyarországi szakember-utánpótlás erősítésében, az egyetem számára pedig a vállalati igényeknek megfelelő mérnökképzés fejlesztése terén.

Együttműködést írt alá a CATL és a Debreceni Egyetem
Együttműködést írt alá a CATL és a Debreceni Egyetem

A vállalat gyakorlati lehetőségeket fog kínálni a hallgatóknak a Debrecenben épülő gyárában, ahol a legmodernebb gyártási folyamatokba és technológiai megoldásokba nyerhetnek betekintést.

A közlemény szerint az együttműködés több szakterületet ölel fel, beleértve az informatikai, mérnöki és természettudományokat, illetve kutatás-fejlesztési, oktatási, tudományos és ipari területeket. Ennek köszönhetően a vállalat hosszú távon képes biztosítani a debreceni üzem működtetéséhez szükséges, képzett diplomás munkaerőt.

A Debreceni Egyetem garancia a CATL-nek

– A CATL elkötelezett a jövő szakembereinek képzése mellett. A Debreceni Egyetemmel kötött együttműködés révén lehetőséget biztosítunk a hallgatóknak arra, hogy a legkorszerűbb ipari ismereteket sajátítsák el, ami kulcsfontosságú az akkumulátortechnológia gyorsan fejlődő világában. Büszkék vagyunk kutatás-fejlesztési tevékenységünkre, amelynek központi szerepe van a technológiai innovációban és a fenntartható energetikai megoldások megvalósításában.

Ahhoz, hogy eredményesen támogassuk a fenntartható elektromos közlekedési eszközök elterjedését, elengedhetetlen a magasan kvalifikált munkaerő, amihez a Debreceni Egyetem nagy múltja kellő garanciát nyújt

– hangsúlyozta Jason Chen, a CATL európai működésért felelős ügyvezető igazgatója.

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora az aláírás kapcsán kiemelte: az intézményre mint kutatás-fejlesztési, innovációs tudásforrásra és mint humánerőforrás-bázisra is számíthatnak a Debrecenben érkező multinacionális cégek.

– Alapvetésünk, hogy a Debrecenbe betelepülő nagyvállalatokkal olyan viszonyt alakítsunk ki, amely mindkét fél számára gyümölcsöző lehet. Különös tekintettel az élettudományi és gyógyszeripari, valamint a járműipari szektor szereplőire, hiszen ezek a területek a Debreceni Egyetem oktatási és kutatási tevékenységében is kiemelt figyelmet kapnak. Az autóipar egyik meghatározó szereplője a CATL, melynek tevékenysége az élet számos más területén is kiemelt jelentőségű, nagy potenciál rejlik az együttműködésünkben. Mindent megteszünk azért, hogy a tudományos technológiai fejlődés néhány fontos lépcsőfokát együtt érjük el – szögezte le a rektor.

Jason Chen, a CATL európai működésért felelős ügyvezető igazgatója, Szilvássy Zoltán rektor és Bács Zoltán kancellár
Jason Chen, a CATL európai működésért felelős ügyvezető igazgatója, Szilvássy Zoltán rektor és Bács Zoltán kancellár
Forrás: CATL

A CATL Debrecen hamarosan a kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb munkáltatója lesz. A vállalat hosszú távra kötelezte el magát Magyarország és Debrecen mellett, ezért kulcsfontosságúnak tartja, hogy aktívan részt vegyen a munkaerőképzésében és támogassa az intézményeket az oktatás minden szintjén. A CATL Debrecen 2024 februárjában megállapodást kötött a Debreceni Szakképzési Centrummal duális képzés elindítása céljából, júniusban pedig a Miskolci Egyetemmel is stratégiai együttműködésről egyezett meg. A későbbiekben további együttműködéseket terveznek a régió oktatási intézményeivel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában